Traore predvodi
21

Pogledajte kako izgleda pet najboljih fizičkih transformacija bivših i sadašnjih nogometaša

K. H.
Foto: Instagram
Brojni nogometaši baveći se ovim sportom znatno napreduju po pitanju fizičke spreme, a na društvenim mrežama pojavilo se pet fotografija koji pokazuju koliko to "daleko" može otići i kakvu transformaciju su neki od njih doživjeli tokom ili nakon kraja karijere.

Jedan od nogometaša koji je mnogo napredovao prethodnih godina i koji je svoje tijelo doveo faktički do savršenstva je veznjak Bayerna Leon Goretzka, a na listi igrača čiji se fizički napredak očigledno vidi, naravno, nalazi se i Barcelonin krilni napadač Adama Traore koji je ujedno jedan i od simbola fizičke transformacije koju jedan nogometaš može napraviti.

Tu je i bivši španski nogometaš Fernando Torres koji se znatno razvio nakon što je i zvanično prekinuo karijeru i otišao u trenerske vode, kao i bivši golman Werdera Tim Wiese koji je nakon kraja karijere otišao u kečere.

Peti izdvojeni nogometaš na spomenutoj listi onih koji su napravili značajnu fizički transformaciju je i golman Liverpoola Loris Karius.

Golman čija je ozbiljna nogometna karijera faktički završila u finalu Lige prvaka 2018. godine kada je primio dva nesretna pogotka od Benzeme i Balea trenutno je rezervni čuvar mreže Redsa, a u ovoj sezoni nijednom nije dobio priliku da stane među stative. Sve fotografije možete pogledati u fotogaleriji.