Ništa od grupe LP
241

Pogledajte bizarne greške i muk na Marakani nakon kojih je Zvezda ostala bez bogatstva

D. P.
Muk u Beogradu (Foto: Screenshot)
Muk u Beogradu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Crvene zvezde sinoć su prokockali veliku šansu da izbore grupnu fazu Lige prvaka, a Beograđane su skupo koštale greške koje su napravili njeni nogometaši.
Nakon poraza u prvoj utakmici od Maccabija u Haifi (2:3), Zvezda je imala sve u svojim rukama. U prvom poluvremenu Beograđani su imali sigurnih 2:0, ali su uspjeli pokloniti Izraelcima prolaz u grupnu fazu.

U igru je goste vratio golman i kapiten Milan Borjan u nadoknadi prvog dijela. Istina, reprezentativac Kanade je u tom napadu odbranio penal, ali je onda katastrofalno reagovao u nastavku akcije i primio gol s 30-tak metara koji je išao po sredini gola.

Zvezda je imala produžetke do 90. minute. A onda je nastao muk na Marakani. Milan Pavkov je postao najveći tragičar Beograđana nakon što je učinio sve sam za Izraelce i postigao autogol.

Iako nije bilo nikoga od rivala iza njega, Pavkov je postupio "traljavo" i zakucao loptu u svoju mrežu. Osim što je katastrofalno reagovao, čini se i da je lopta išla direktno u ruke Borjana koji bi je uhvatio bez problema.

Zvezdu je taj poraz žestoko skupo koštao. Beograđani bi zaradili 18 miliona eura u startu u slučaju ulaska u grupnu fazu, a u Evropskoj ligi će inkasirati "samo" nešto više od tri miliona eura. Također, svaki gol i bod u Ligi prvaka naplaćuju se neuporedivo više nego u Evropskoj ligi tako da je evidentno da je Zvezda ostala bez pravog bogatstva.