Da li je ovo kraj?
52

Pogba utučen nakon zabrane bavljenja nogometom: Slomili su me i uzeli sve što sam napravio

D. P.
Slavni Francuz će se žaliti (Foto: EPA-EFE)
Slavni Francuz će se žaliti (Foto: EPA-EFE)
Slavni francuski nogometaš Paul Pogba oglasio se saopćenjem za javnost nakon što ga je Nacionalni antidoping sud (TNA) isključio iz nogometa na četiri godine.
Pogba je prethodno imao dvogodišnju suspenziju zbog korištenja nedozvoljenih supstanci, ali je ona promijenjena u maksimalnu u trajanju od četiri godine.

Francuz je pao na rutinskoj doping kontroli nakon pobjede Juventusa nad Udineseom rezultatom 3:0 krajem augusta prošle godine kada je analizom krvi ustanovljeno prisustvo DHEA-e u njegovom organizmu, a to je supstanca koja je zabranjena u italijanskoj Serie A.

Sada se svjetski prvak iz 2018. godine oglasio emotivnim riječima i otkrio da su mu uzeli sve za što se cijeli život borio.

"Danas sam dobio odluku Nacionalnog antidoping suda i vjerujem da je presuda netačna. Tužan sam, šokiran i slomljenog srca jer mi je oduzeto sve što sam izgradio u svojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Pogba i najavio odgovor:

"Kad se oslobodim zakonskih ograničenja, cijela priča će postati jasna, ali nikada nisam svjesno ili namjerno uzimao nikakve suplemente koji krše antidopinške propise", dodaje Pogba.

Francuz je najavio i žalbu pred Sportskim arbitražnim sudom (CAS).

"Kao profesionalni nogometaš, nikada ne bih učinio ništa da poboljšam svoje nastupe korištenjem zabranjenih supstanci i nikada nisam omalovažavao i varao svoje kolege sportaše i navijače bilo koje ekipe za koju sam igrao ili protiv koje sam igrao. Kao posljedicu danas objavljene odluke, žalit ću se Sportskom arbitražnom sudu", zaključio je Francuz u saopćenju.

Tridesetogodišnji Pogba je odigrao samo 52 minute u dva nastupa za Juventus u italijanskoj Serie A ove sezone, a pretpostavlja se da će Juve zatražiti jednostrani raskid ugovora na igračevu štetu.