Nogomet
0

Podolski: Ne znam zanima li se Borussia Dortmund za mene

Totalsport
Lukas Podolski (Foto: AFP)
Lukas Podolski (Foto: AFP)
Engleski tabloid The Sun u nedjelju je izašao s pričom kako je evropski doprvak Borussia Dortmund jako zainteresovan za dovođenje njemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog iz Arsenala.

Dortmunđani su trenutno puni novca budući da su prodali Marija Gotzea Bayernu za 37 miliona eura, oko 70 miliona su zaradili u Ligi prvaka, a određenu će odštetu inkasirati i za očekivanu prodaju Roberta Lewandowskog. Čelnici kluba trenutno istražuju nogometno tržište, a navodno im je oko zapelo i za Podolskog koji je prošle godine preselio iz Kölna u Arsenal.

Sam igrač je, međutim, nakon prijateljske utakmice u kojoj je njemačke reprezentacija poražena od SAD-a (4-3) poručio kako ne zna ništa o navodnom interesu Dortmunđana.

"Ne znam zanima li se Borussia za mene. Niko me nije zvao niti se raspitivao za moj status. Vidio sam izvještaje i ponosan sam ako postoji interes za mene iz Dortmunda ili nekog drugog kluba. No, sada me zanima samo odmor", rekao je Podolski, ponovivši kako se osjeća vrlo dobro u Arsenalu.

Sportski direktor Borussije Michael Zorc je na pitanje o Podolskom samo kratko odgovorio:

"Nemam komentara."