Sastanak u 12 sati
8

Počinje sjednica Izvršnog odbora NS BiH: Zmajevi dobijaju novog selektora

E. B.
Fuad Čolpa je jedan od 15 čelnika koji biraju novog selektora (Foto: I. L./Klix.ba)
Fuad Čolpa je jedan od 15 čelnika koji biraju novog selektora (Foto: I. L./Klix.ba)
Uskoro će početi sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj ćemo dobiti ime novog selektora Zmajeva.

Članovi Izvršnog odbora su stigli u zgradu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine uoči sastanka koji je zakazan za 12 sati.

Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić, Ivan Perić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić, Dragan Soldo, Milorad Sofrenić, Muris Jabandžić, Ivo Ivkić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Azmir Husić i Fuad Čolpa će danas odrediti ko će naslijediti Faruka Hadžibegića na poziciji selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kako je i ranije najavio Klix.ba, najbliži klupi Zmajeva je Meho Kodro, te se očekuje da će jednoglasno biti izabran za Hadžibegićevog nasljednika.

Dolazak Azmira Husić na sjednicu (Foto: I. L./Klix.ba)
Dolazak Azmira Husić na sjednicu (Foto: I. L./Klix.ba)

Nakon što se sjednica završi, predsjednik NS BiH Vico Zeljković će se javnosti obratiti na konferenciji za novinare u 13 sati.

Podsjetimo, našoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Euro predstoje utakmice s Lihtenštajnom 8. septembra u Zenici, a zatim slijede dueli s Islandom u gostima (11. septembar), Lihtenštajnom u gostima (13. oktobar), Portugalom kod kuće (16. oktobar), Luksemburgom u gostima (16. novembar) i Slovačkom kod kuće (19. novembar).

Ukoliko Zmajevi ne naprave čudo i domognu se drugog mjesta u kvalifikacijama, šansu za Euro će imati kroz baraž koji je osiguran osvajanjem grupe u Ligi nacija.