Nogomet
214

Počele pripreme za Brazil: Zmajevi odradili prvi trening u Hrasnici

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci BiH danas su na stadionu Famosa u Hrasnici prvim treningom i zvanično započeli pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Iako je bilo planirano da Zmajevi jutros trče na Vrelu Bosne, zbog vremenskih neprilika na sarajevskoj regiji, selektor Safet Sušić je odustao od ove namjere.

"Jutros sam sa svojim saradnicima obišao Vrelo Bosne. Uslovi baš i nisu idelani. Tako da ćemo trenirati na stadionu“, rekao je Sušić novinarima ispred hotela Hercegovina.

Od jutarnjeg treninga bili su pošteđeni Begović i Bičakčić, dok su ostali reprezentativci prema planu selektora Sušića prošli tridesetominutno trčanje i istezanje.

"U poslijepodnevnim satima predviđen je intenzivniji trening“, dodao je Sušić.

Među Zmajevima je vladalo dobro raspoloženje, a Vedad Ibišević je istakao da ga raduje okupljanje reprezentativaca.

"Nisam igrao nekoliko posljednjih utakmica. To je možda dobro, da se odmorim. Najbitnije je da smo tu opet zajedno i da se možemo na pravi način pripremiti“, rekao je Ibišević.

Mensur Mujdža se u proteklom periodu oporavljao od povrede, a na današnjem okupljanju je rekao da je spreman za pripreme.

"Treba mi još malo vremena da steknem bolju kondiciju. U principu, sve je u redu. Prvu utakmicu igramo protiv Argentine. Ne trebamo previše pažnju obraćati na njih. Oni na svakoj poziciji imaju kvalitetne igrače, ali mislim da se mi više moramo fokusirati na sebe“, rekao je Mujdža.