Prvi grijani stadion u BiH
0

Počela ugradnja grijača na Bilinom Polju

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Stadion Bilino Polje ovih dana se penje na najveću stepenicu po kvaliteti bh. stadiona.

Nakon postavljanja novog drenažnog sistema u toku su radovi na postavljanju grijača koji će riješiti problem zeničkog premijerligaša za vrijeme zimskih padavina.

Bilino Polje je prvi stadion u Bosni i Hercegovini koji će imati grijani teren tako da neće više biti prepreka za odigravanje kvalitetnih utakmica koje će još samo zavisiti od klubova koji budu igrali. U toku instalacije grijača, odnosno kablova za zagrijavanje terena, bit će iskorišteno 32 kilometra kabla, a postavljaju se na čelične mreže duž cijelog terena.

"Trenutno se na jednoj petini terena vrši polaganje električnog grijanja, a druga i treća petina su spremne za polaganje sistema, dok se na ostalom dijelu stadiona navlači drenažni i izravnavajući sloj. Radovi bi trebali biti gotovi na vrijeme, a treća faza postavljanja trave koja će biti dovezena iz Slovačke, počela bi 31. jula i do tada bi svi pripremni radovi trebali biti završeni", izjavila je za portal Klix.ba Lejla Brljevac, koordinator nadzornog tima na rekonstrukciji stadiona Bilino Polje.

U sklopu ovog renoviranja bit će postavljen i novi zvučni sistem, klupe za rezervne igrače, golovi, a mijenja se i četiri metra visoka ograda koja dijeli teren od tribina.