Derbi 10. kola Serie A
0

VIDEO / Pobjedom nad Interom Juventus se popeo na vrh tabele

Totalsport
Nogometaši Juventusa slave pobjedu (Foto: Reuters)
Nogometaši Juventusa slave pobjedu (Foto: Reuters)
U derbiju 10. kola talijanskog nogometnog prvenstva, Juventus je u Milanu pobijedio domaći Inter s 2-1, te ponovno preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Milan je ranijom gostujućom pobjedom nad Romom 3-2 držao čelnu poziciju na tabeli, ali samo nepuna tri sata. Juventus je u odličnoj utakmici punoj tempa i zanimljivih situacija osvojio sva tri boda, iako je Inter po prikazanoj igri mogao i do boljeg učinka u ovoj utakmici. Mogao je nešto uzeti, iako je, isto tako, ''stara dama'' zaslužila pobjedu.

Gosti su poveli u 12. minuti. Golman Intera Castellazzi obranio je udarac Matrija, ali je Mirko Vučinić odbijenu loptu proslijedio u mrežu.


szólj hozzá: Int 0-1 Juv

Domaćini su izjednačili u 28. minuti, kada je Maicon topovskim udarcem iskosa s desne strrane zabio vrlo lijepi gol.

No, samo pet minuta kasnije, Juventus je postigao i drugi pogodak, kasnije se pokazalo, pobjednički. Claudio Marchisio izmijenio je dupli pas s Matrijem, te prizemnim udarcem u kut matirao domaćeg golmana.


szólj hozzá: Int 1-1 Juv

Juventus je jedina ekipa bez poraza u prvenstvu. U devetom nastupu upisao je petu pobjedu. Inter je, pak, nastavio s lošim rezultatima ove sezone. Ostao je na samo dvije pobjede, a ovo mu je bio već peti poraz!


szólj hozzá: Inter 1 - 2 Juventus

 Serie A, 10. kolo, rezultati:

Catania - Napoli 2-1 (Marchese 25, Bergessio 48 / Cavani 1) Roma - Milan 2-3 (Burdisso 28, Bojan 87 / Ibrahimović 17, 78, Nesta 30) Inter - Juventus 1-2 (Maicon 28 / Vučinić 12, Marchisio 33)