Treće pretkolo Evropske lige
0

FOTO+VIDEO / Pobjeda Sarajeva protiv Zete, u Podgoricu sa golom prednosti

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo je večeras na Koševu pobijedilo crnogorsku Zetu rezultatom 2:1. Golove za Bordo tim postigli su Suljić i Belošević, a za gostujuću ekipu strijelac je bio Božović.

Sarajevo je odigralo još jednu dobru evropsku utakmicu. Nakon što su izbacili Hiberninas u prvom i Levski u drugom pretkolu Evropske lige, Bordo tim večeras je pokazao da ima ekipu i kvalitet za doigravanje u ovom takmičenju. Odmah je tim Dragana Jovića krenuo u napad protiv gostiju iz Crne Gore. Belošević je u drugoj minuti ubacio sa lijeve strane, ali je golman Zete bio na mjestu.

Sesar je u petoj minuti, nakon faula nad Beloševićem, ubacio loptu u šesnaesterac gostujuće ekipe iz Golubovaca, ali je odbrana Zete bez problema intervenisala. Zaprijetili su gosti u devetoj minuti, ali je novi golman Sarajeva Dejan Bandović odlično intervenisao. Ponovo su igrači Zete zaprijetili ali je Dupovac odličnim startom otklonio opasnost ispred gola Sarajeva.

Prvi pravi napad Bordo tima vidjeli smo u desetoj minuti nakon što je Suljić prošao po desnoj strani i ubacio loptu ispred gola Zete, ali niko od igrača Sarajeva nije bio u šesnaestercu. Nakon toga, zaprijetili su Husejinović i Hadžić. Međutim, rezultat se nije mijenjao.

Nakon odlične akcije Bordo tima, Sarajevo je povelo u 17. minuti preko Asmira Suljića. Nakon toga, Hadžić je zaprijetio u 26. minuti, ali je ponovo golman Zete odbranio. Šunjevarić je u 28. minuti odlično uposlio napadača Sarajeva, ali je jedan od stopera gostujuće ekipe izbacio loptu u korner.

U 31. minuti, nakon solo prodora, Suljić je oboren na samoj ivici šesnaesterca nakon čega je sviran faul. No, Husejinović je bio neprecizan iz slobodnjaka. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena, Sarajevo je došlo do vodstva od 2:0. Husejinović je šutirao, golman Zete Brnović nakratko odbranio a u petercu se našao Belošević koji je bez problema poslao loptu u mrežu.

Međutim, Zeta je prije kraja dobrog prvog poluvremena smanjila rezultat preko Božovića koji je iz slobodnog udarca savladao Bandovića. Nakon ovoga, sudija iz Grčke svirao je kraj prvog dijela utakmice.

U drugom dijelu Sarajevo je preko Suljića nekoliko puta zaprijetilo, ali se rezultat nije mijenjao. U 58. minutu, Husejinović je prošao odbranu Zete i vratio loptu Ivanu Sesaru koji šutira u golmana Brnovića. Belošević je ponovo zaprijetio, ali je nesigurnom intervencijom golman Zete ipak nekako uspio uhvatiti loptu.

U nastavku, Hadžić i Šunjevarić su imali odlične prilike, ali su obojica bili neprecizni. U 72. minuti, Zeta je ostala sa deset igrača nakon što je drugi žuti karton dobio Vladan Peličić. Pet minuta kasnije, Husejinović je pao u šesnaestercu Zete, ali grčki sudija se nije oglasio. Sesar je u 85. minuti odlično šutirao sa nekih 18 metara, ali je Brnović odbranio. Nedugo nakon toga, Torlak je pokušao, ali je ponovo golman Zete odbranio.

Iako su dominirali, do kraja utakmice igrači Dragana Jovića nisu uspjeli postići još jedan gol. Druga utakmica se igra narednog četvrtka u Podgorici gdje će, nadamo se, Bordo tim izboriti prolaz u play off Evropske lige.

Treće pretkolo Evropske lige:

Sarajevo - Zeta 2:1 (Suljić 17, Belošević 43, Božović 45.)