Nogomet
14

Pobjeda Chieva protiv Cesene, Đurić odigrao 63 minute, Zukanović cijelu utakmicu

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 30. kolu talijanske Serije A Cesena je ugostila Chievo. Bio je ovo direktan okršaj bh. reprezentativaca, Ceseninog napadača Milana Đurića i defanzivca Chieva Ervina Zukanovića. Minimalnu pobjedu su ostvarili gosti.

Ekipa Chieva je imala prvu priliku na utakmici u 5. minuti kada je Alberto Paloschi šutirao ka golu Cesene, a njegov udarac odbranio golman domaćih Nicola Leali. Isti igrač se našao u dobroj šansi četiri minuta kasnije, no, njegov pokušaj s pet metara od gola je završio pored desne stative.

Domaći su uzvratili u 14. minuti preko Luke Krajnca, pokušao je glavom savladati golmana Chieva Albanija Bizzarrija, međutim, nije bio precizan.

Nova prilika za Leteće magarce se ukazala u 35. minuti kada je šutirao Riccardo Maggiorini. Ipak, lopta je završila pored desne stative. Potom je u 42. minuti udarac Mariana Izca odbranio golman domaćih Nicola Leali. Prvo poluvrijeme utakmice između Cesene i Chieva završeno je rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena je Ceseni zaprijetio Ezequiel Schelotto, čiji je udarac zaustavio golman domaćih. Igrala se 50. minuta kada je na drugoj strani do odbijene lopte došao Carlos Carbonero i uputio snažan udarac s ruba šesnaesterca, no, golman Chieva Bizzarri je sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Novi dalekometni šut je u 60. minuti uputio Emmanuel Cascione, ali je udarac nogometaša Cesene završio pored desne stative gola Chieva.

Bh. reprezentativac i napadač Cesene Milan Đurić je u 63. minuti dobio žuti karton, a u 67. minuti ga je zamijenio Davide Succi.

U 70. minuti je šut Igora Radovanovića završio iznad prečke gola Cesene.

Gol za vodstvo Chieva postigao je glavom Sergio Pellissier nakon asistencije Nicolasa Freyja. Do kraja susreta nije bilo golova, pa je pogodak Pellissiera bio dovoljan za pobjedu Chieva.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović odigrao je cijelu utakmicu za Leteće magarce.