Reakcije nakon žrijeba
0

Plišek dobro poznaje Spartu, Željo opet nije imao sreće

Piše: N. Jamaković
Bh. predstavnici u 2. pretkolu Evropske lige, Željezničar i Sarajevo, pružili su dobre partije protiv svojih oponenata, Sheriffa i Orebra, te se imaju pravo nadati prolazu dalje. Ako nam se posreći, Sarajevo će, voljom žrijeba, u 3. pretkolu igrati protiv Sparte Prag, dok će Željo ići na pobjednika duela Maccabi Tel Aviv - Xazar (Izraelci prvi susret dobili s 3-1, kao domaćini).

Šef stručnog štaba Sarajeva, Jirži Plišek, dugo je radio u Sparti kao sportski direktor. Upravo bi to mogla biti prednost ekipe u 3. pretkolu, savladaju li Šveđane na Koševu. Plišek je izjavio kako je Sparta kvalitetna ekipa, ali da u ovom trenutku razmišlja kako eliminisati Orebro.

Sličnog je mišljenja i veznjak Željezničara, Muamer Svraka, koji nam je kazao da će o narednom protivniku, vjerovatno Maccabiju, razmišljati tek nakon utakmice sa Sheriffom u četvrtak.

"Sve su nam misli, naravno, okrenute prema Sheriffu i revanš utakmici u Moldaviji. Nadamo se povoljnom rezultatu tamo i prolazu dalje. Što se tiče žrijeba za 3. pretkolo, bili smo nositelji, a onda izvukli Maccabija. S pravom možemo reći da nismo imali sreće, jer smo prošle godine na svojoj koži osjetili kako su Izraelci jaki. Međutim, protiv Sheriffa smo pokazali da i mi znamo igrati nogomet, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da se borimo", rekao je Svraka za Sarajevo-x.com.

Napomenimo da u ekipi Maccabija Tel Aviv igra bh. reprezentativac Haris Medunjanin. Maccabi TA je proteklu sezonu u izraelskom prvenstvu završio na trećem mjestu, iza Maccabija Haife i prošlogodišnjeg Željinog protivnika Hapoela iz Tel Aviva. Sparti Prag je titula u češkom prvenstvu izmakla za jedan bod, te su završili na drugom mjestu iza Viktorije Plzen.