Nakon tužne objave
48

Pjanić se biranim riječima oprostio od Higuaina i podsjetio na nekoliko lijepih trenutaka

D. P.
Higuain i Pjanić briljirali su u Juventusu zajedno (Foto: Twitter)
Higuain i Pjanić briljirali su u Juventusu zajedno (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić biranim riječima oprostio se od nekadašnjeg saigrača i proslavljenog argentinskog napadača Gonzala Higuaina koji je sinoć objavio kraj bogate karijere.
Pjanić i Higuain dijelili su svlačionicu u Juventusu. Pomenuti dvojac kombinovao je u mnogim golovima Stare dame i tako zajedno osvajao trofeje u Italiji, a krasilo ih je veliko prijateljstvo i odličan odnos.

Stoga, nije bilo čudo što se bh. reprezentativac biranim riječima jutros oprostio od Higuainia koji je završio bogatu karijeru. Posljednji klub u karijeri bio mu je američki Inter Miami.

"Zajedno smo se veselili, plakali, borili, ali prije svega pobjeđivali. Hvala za sve ove trenutke, ali najbitnije od svega je što ti želim sreću u svemu onome što slijedi Pipa. Sada uživaj u životu sa svojom porodicom. Vidimo se uskoro, brate", poručio je Pjanić na italijanskom jeziku uz nekoliko fotografija kojima se prisjetio momenata s Higuainom.

Higuain će karijeru završiti u Inter Miamiju kojem su ostala još dva kola do kraja sezone. Mnogi su smatrali da je to prerano pošto i dalje ima šta da pokaže, makar u MLS-u.

Tokom karijere igrao je za nekoliko najvećih svjetskih klubova poput Milana, Real Madrida, Chelseaja, Juventusa i Napolija.

Kraj karijere objavio je u suzama poručivši da je prezadovoljan učinjenim te da mu je nogomet dao mnogo toga.