Nogomet
26

Pjanić: Roma je obećavala da ćemo osvajati trofeje, ali karijera ne traje vječno

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentativac BiH i zvijezda Juventusa Miralem Pjanić govorio je o svom bivšem klubu Romi, koji nije ispunio obećanja.

Pjanić je tokom ljeta napustio Romu i prešao u Juventus, što je podiglo veliku prašinu u Seriji A. Navijači Vučice nisu bili zadovoljni Miretovim potezom, no, on je krenuo dalje.

"Roma je dala mnogo obećanja, a ja sam uvijek ispunjavao svoja potpisujući produženja ugovora. Uvijek su govorili da žele napraviti konkurentan tim za osvajanje titule u Seriji A, no, nismo osvojili ništa tokom pet godina. Imam 26 godina, a nogometna karijera ne traje vječno. Juventus me pratio godinama, razgovarao sam o tome sa Lucianom Spallettijem, Francescom Tottijem i Danieleom De Rossijem. Francesco mi je rekao da je tužan te da bi više volio da ostanem, ali je shvatio da moram krenuti putem kojim želim", izjavio je Pjanić.

On se ne kaje zbog svoje odluke da promijeni sredinu.

"Kada mi je postalo jasno da me Juve želi, pristao sam. Bila je to ista situacija kao kada sam prelazio u Romu, Luis Enrique i Walter Sabatini su mi željeli pokazati koliko vjeruju u mene", rekao je nogometaš Juventusa.

Tokom intervjua se Mire našalio te spomenuo Giorgija Chiellinija s kojim je imao mnogo duela dok je igrao za Romu.

"Prije svake utakmice koju sam igrao protiv Juventusa Chiellini mi je govorio da će pokušati da me ne udara. No, nema šanse, uvijek je to radio. Bolje mi je sada kada smo saigrači", završio je Pjanić.