Nogomet
7

Pjanić i Višća asistenti, Hajrović konačno starter

Piše: A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kapiten Zmajeva Edin Džeko još uvijek je zbog povrede van stroja. Pridodamo li mu dugo odsutne Kolašinca i Salihovića, uz nedavno povrijeđene Vedada Ibiševića i Josipa Kvesića, jasno je da ključni igrači reprezentacije BiH nisu u takmičarskoj formi.

U vikendu za nama vrijedan pomena je povratak Izeta Hajrovića u startnu postavu Werdera iz Bremena, kao i asistencije Miralema Pjanića i Edina Višće u trijumfima Rome i Basaksehira.

Asmir Begović (Stoke City) – Branio je još jedan meč u nizu za svoj Stoke. Lončari su poraženi na domaćem terenu od Burnleya.

Jasmin Fejzić (Aalen) – Poraz Aalena od Bochuma na gostujućem terenu odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Ratko Dujković (Zrinjski) – Plemići su na domaćem terenu remizirali sa Širokim Brijegom, a Dujković je ponovo bio zapažen na golu.

Ognjen Vranješ (Pribram) – Pribram je poražen na gostovanju u Brnu, a Vranješ ponovo nije konkurisao za tim.

Ermin Bičakčić (Hoffenheim) – Stoper Hoffenheima odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Bayerna u Munchenu.

Toni Šunjić (Kuban Krasnodar) – Odigrao je svih 90 minuta u porazu Kubana na gostovanju kod lidera Zenita (1:0).

Emir Spahić (Bayer Leverkusen) – Bayer Leverkusen trijumfovao je u gostima kod Hannovera rezultatom 3:1, a nekadašnji kapiten Zmajeva ponovo je odigrao svih 90 minuta.

Avdija Vršajević (Hajduk) – Veliki hrvatski derbi Dinama i Hajduka nije odigran. Gostujući igrači odbili su istrčati na teren sve dok se na tribine ne puste svi pripadnici Torcide koji su tog dana doputovali iz Splita.

Mensur Mujdža (Freiburg) – Remi Mainza i Freiburga Mujdža je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Gojko Cimirot (Sarajevo) – Važan trijumf ostvario je tim Sarajeva na gostovanju u Tuzli, a Cimirot zbog povrede nije nastupio.

Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna) – Deportivo i Real Sociedad podijelili su bodove na Riazoru, a naš reprezentativac odigrao je svih 90 minuta dobivši javnu opomenu.

Senad Lulić (Lazio) – U porazu Lazija od Lulićevog nesuđenog kluba Juventusa, Senad je odigrao svih 90 minuta. Nosio je kapitensku traku u timu Lazija.

Miralem Pjanić (Roma) – Mali princ uradio je dobar dio posla kod pogotka Adema Ljajića, kojim je Roma došla do izjednačenja na gostovanju kod Atalante. Pjanić je na terenu proveo svih 90 minuta, a Vučica je ostvarila važnu pobjedu.

Izet Hajrović (Werder Bremen) – Nakon dugo vremena našao se u startnoj postavi Werdera koji je ovog puta poražen od HSV-a. Naš reprezentativac odigrao je sat vremena.

Goran Zakarić (Široki Brijeg) – Hercegovački derbi okončan je bez pogodaka. Široki Brijeg mogao je do pobjede, ali je upravo Zakarić u finišu promašio najbolju priliku. Odigrao je svih 90 minuta.

Sanjin Prcić (Rennes) – Nije ulazio u igru u važnom trijumfu Rennesa nad Guinganpom od 1:0.

Anel Hadžić (Sturm Graz) – Favorizovani Salzburg odnio je bodove iz Graza, a naš reprezentativac nije konkurisao za ovu utakmicu.

Tino Sven Sušić (Hajduk) – Hajduk i Dinamo nisu odigrali meč koji je planiran za subotu.

Muhamed Bešić (Everton) – Karamele su kao domaćin rezultatom 2:1 porazile West Ham, a naš reprezentativac odigrao je posljednjih deset minuta.

Edin Višća (Basaksehir) – Povratnik u društvo najboljih Turske trijumfovao je u gostima kod Rizespora rezultatom 2:0. Edin Višća odigrao je svih 90 minuta, a na startu utakmice bio je asistent kod prvog gola gostiju.

Edin Džeko (Manchester City) – Pobjedu Građana nad Swanseajem na Etihadu Džeko je odgledao sa tribina zbog povrede koju je zadobio u prošlom kolu.

Vedad Ibišević (Stuttgart) – Švabe potresa nova rezultatska kriza. Novi poraz nanio je Augsburg, a Vedad zbog povrede nije konkurisao za sinoćnji meč.