Copa Sudamericana
0

VIDEO / Pištolji, pendreci i naslov Sao Paulu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Brazilski nogometni klub Sao Paulo pobjednik je južnoameričkog izdanja Europa lige, Copa Sudamericane, nakon kontroverzne uzvratne utakmice protiv argentinskog Tigrea.

Utakmicu, koja se igrala u Sao Paulu, su gostujući nogometaši odbili nastaviti nakon prvih 45 minuta zbog navodne brutalnosti brazilskih zaštitara za vrijeme poluvremena. Sao Paulo je na predah otišao s prednošću 2-0 (prva utakmica 0-0), ali se susret nije nastavio kada je trener Tigrea Nestor Gorosito odbio povesti svoju ekipu na teren.

"Zaštitari su potegnuli dva revolvera na moje igrače, dok su neke od nas ostali tukli pendrecima. To što se dogodilo bilo je čisto ludilo! Odlučili smo da se nećemo vraćati na teren jer smo se bojali za vlastitu sigurnost", rekao je Gorosito.

Ovakvim scenama prethodila je tuča igrača na samom kraju prvog poluvremena, nakon koje su dvojica igrača, po jedan sa svake strane, zaradili crvene kartone.

Iako je još uvijek prilično nejasno što se tačno dogodilo i zašto u svlačionici Tigrea u poluvremenu, argentinska televizija objavila je snimku na kojoj su zidovi u gostujućoj svlačionici krvavi, baš kao i neki članovi trenerske postave.

Glavni delegat susreta Romer Osuna potvrdio je da se gostujući nogometaši nisu htjeli vratiti na teren, jer su bili u strahu od novog nasilja nad njima.

"Odlučili su ne igrati jer su smatrali da je njihova sigurnost ugrožena."

Glavni sudija susreta Enrique Osses iz Gilea čekao je 30-ak minuta na igrače Tigrea, nakon čega je odlučio dati prvi naslov Sao Paulu.

Ovakav scenarij definitivno neće oduševiti ljude iz FIFA-e, koji ionako nisu zadovoljni načinom na koji se Brazil sprema za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, kao ni čelne ljude Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) s obzirom da će se dvije godine nakon svjetske smotre nogometaša u Rio de Jaineru održati Olimpijske igre.

Copa Sudamericana, finale, uzvratna utakmica:

Sao Paulo - Tigre 2-0 (Lucas Moura 23, Osvaldo 28), prekid u poluvremenu, prva utakmica 0-0