Nogomet
1

Pique: Messi se u početku nije snalazio u Barceloni

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Španski nogometni reprezentativac i član katalonskog diva Barcelone, Gerard Pique, otkrio je zanimljivost vezanu za jednog od najboljih nogometaša svijeta Lionela Messija.

Kada čovjek pogleda argentinskog genijalca nikada ne bi rekao da takav igrač može imati problema s prilagodbom u ijednom klubu ili sistemu igre, no Pique tvrdi da se to dogodilo.

"Sjećam se da se Leo u prvih nekoliko mjeseci uopće nije snalazio u Barceloni. Sjedio je sam u svlačionici, nije ni s kim pričao, zapravo rijetko je kad pričao i bio je vrlo stidljiv. Pretpostavljam da mu je trebalo vremena da se opusti", ispričao je Španac, a potom otkrio:

"Leo je kao junior bio poseban i odskakao je od svih nas. Uvijek ću se sjećati da nas je trener molio da ga ne povrijedimo, ali to je ionako bilo nemoguće. Nismo ga mogli uloviti na terenu. Ja sam bio znatno viši i jači od njega, ali mu nisam mogao ni prići koliko je bio brz, okretan i spretan s loptom".

Podsjetimo, Messi je u Barcelonu stigao 2003. godine kao 13-godišnjak iz argentinskog Newell's Old Boysa, a otada je postigao preko 300 pogodaka u službenim utakmicama katalonske ekipe.