Pun elana
11

Petr Čech se vratio iz penzije i branio za Chelsea, "prvi kontakt" privukao puno pažnje

K. H.
Foto: Petr Čech, Twitter
Foto: Petr Čech, Twitter
Češki čuvar mreže Petr Čech vratio se aktivnom igranju nogometa poslije jedne sezone te je branio na utakmici mladih timova Chelseaja i Tottenhama, pišu mediji u Engleskoj.
Oni navode da je Čech u svom prvom povratničkom kontaktu s loptom mogao postići komičan autogol, jer je poslije dodavanja iz odbrane loše zahvatio loptu i umalo svoj tim koštao gola, no srećom po njega, lopta je otišla pored stative.

[TWITTER]1338563957733396484[/TWITTER]

Dalje se navodi da je ovaj bivši čuvar mreže Arsenala u narednih 15 minuta primio dva pogotka, ali da je njegov tim poslije velikog preokreta uspio pobijediti.

Čech je, podsjećamo, nedavno registrovan za nastupe u Premiershipu kao opcija koja bi mogla zaigrati ukoliko neko od golmana ne bude sposoban da brani, no svakako je jasno da trenutno prednost imaju Mendy, Kepa te Caballero.

U penziju je otišao 2019. godine kao golman Arsenala, nakon čega se vratio u Chelsea kao savjetnik. Ipak, strast za igrom još uvijek ga nosi naprijed i nema sumnje da već sada s nestrpljenjem očekuje narednu priliku da stane među stative.

Još jedna zanimljiva stvar kod Čecha je njegova promjena pravila kod izvođenja penala koju je nedavno predložio, a on smatra da bi svaki golman trebao imati dodatni metar prostora ispred gol-linije do koje bi smio izaći, jer je s linije, kako je rekao, gotovo nemoguće odbraniti dobro izveden kazneni udarac.