Golman Chelseaja ironičan
0

Petr Cech: Mourinho nam je rekao kako pobijediti Barcelonu

Klix.ba
Golman Chelseaja Petr Cech (Foto: AFP)
Golman Chelseaja Petr Cech (Foto: AFP)
Golman Chelseaja Petr Cech kaže kako su razgovarali sa Joseom Mourinhom, trenerom Real Madrida, uoči utakmice sa Barcelonom.

U okviru polufinala Lige prvaka večeras se na Nou Campu sastaju Barcelona i Chelsea. Gosti iz Londona u utakmicu ulaze sa golom prednosti iz prvog susreta, a golman Plavaca Petr Cech je bio ironičan na pres konferenciji na kojoj je kazao kako im je Mourinho rekao recept za pobjedu protiv Katalonaca.

"Vjerujem da će sutra biti odlična utakmica. Ono što se desilo u subotu u el Clasicu neće utjecati na večerašnju utakmicu. Imaju mnogo iskustva u takvim situacijama i tu utakmicu će ostaviti po strani", kazao je Cech.

Golman Chelseaja je u nekoliko navrata na Stamford Bridgeu spasio svoj tim te je i sam priznao kako su u toj utakmici imali sreće.

"Bila je to teška utakmica i igrali smo taktički savršeno. U finale se može plasirati samo jedna ekipa. Mi smo odličan tim i dat ćemo sve od sebe da se nađemo na Allianz Areni u finalu", kazao je Cech te dodao kako sudija može imati veliki utjecaj na tok večerašnje utakmice u kojoj će pravdu dijeliti Turčin Cuneyt Cakir.