Nogomet
45

Petković: Igrat ćemo napola u gostima jer će na utakmici biti dosta Bosanaca

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor Švicarske Vladimir Petković je na konferenciji za novinare na stadionu Letzigrund bio u prvom planu. Sarajlija na klupi Švicarske sprema svoju ekipu za odlazak na Euro 2016, a pravi test će im pružiti naši Zmajevi.

"Očekujem reakciju moje ekipe. Nismo toliko loše igrali, ali smo izgubili od Irske. Očekujem da igramo sa više samopouzdanja, da igramo konkretnije i da dominiramo nad BiH", rekao je Petković, osvrnuvši se na sastav svoje ekipe.

"Ekipa nije kompletna. Lichtsteiner će se vjerovatno vratiti u ekipu, ali nedostaju nam Behrami Shaqiri, ali to je šansa da se drugi igrači pokažu i izbore mjesto među 23 igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Nisam još odlučio početni sastav, ali bit će dvije ili tri promjene u odnosu na prošlu utakmicu", poručio je Petković i dodao:

"Bit će lijepa utakmica jer ćemo biti napola u gostima. Siguran sam da će na utakmici biti dosta Bosanaca. BiH ima odličnu ekipu i kad su igrači u formi i imaju svoj dan, mogu pobijediti svakoga", rekao je Petković.

Petković je na fudbalsku mapu izbacio Danijela Milićevića, koji može birati da igra između Švicarske i BiH.

"Milićević je moj igrač, od mene je krenuo karijeru. Kvalitetan je igrač, ali šteta što je tek sada u 30. godini sazrio. No, ako uporedimo igrače koje ima Švicarska i BiH na njegovoj poziciji, više šansi ima da zaigra u BiH. U Briselu sam prije mjesec dana bio sa njim i rekao sam da on odlučuje o tome da li će igrati za BiH, no ja nikome definitivno ne zatvaram vrata Švicarske", rekao je Petković.