Nogomet
0

Pellegrini: Toure je 100 posto posvećen Manchester Cityju

Klix.ba
Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini uvjeren je da je Yaya Toure u potpunosti okrenut klubu u kojem igra, uprkos tome što je priznao kako je nesiguran u svoju budućnost.

Početkom ove sedmice 31-godišnji igrač porijeklom sa Obale Slonovače na pitanje o ostanku u klubu nije želio potvrditi vjernost prvacima Premier lige. Ipak, njegov trener nema dilema, iako je svjestan da nijedan fudbaler ne može dugoročno znati gdje će nastaviti karijeru.

"Mislim da je Yaya 100 posto posvećen našem timu. U to nemam sumnje. Iako ne možemo znati kakva će nam budućnost biti ni za šest mjeseci, ponavljam, Yaya je ovdje veoma sretan i njegova posvećenost nam nije problem", kazao je čileanski stručnjak.

City će biti bez Tourea u vrijeme Afričkog kupa nacija, ali ih to ne brine.

"Naravno da će nam Toure nedostajati jer nam je veoma važan igrač, jednako kao što nam nedostaju Sergio Aguero, Edin Džeko ili David Silva - svi oni iz različitih razloga ne igraju ove sedmice", kazao je Pellegrini i dodao: "Međutim, mi imamo tim i moramo naći zamjenu za Yayu, moramo se nastaviti boriti za titulu sa ili bez njega. Igrat ćemo još dvije utakmice bez Tourea. On se vraća u februaru. Mislim da naš tim ne zavisi od samo jednog igrača".