Nogomet
9

Pellegrini: Lampard bi mogao ostati duže u Manchester Cityju

Klix.ba
Frank Lampard (Foto: EPA)
Frank Lampard (Foto: EPA)
Bivša zvijezda Chelseaja Frank Lampard u sinoćnjoj je pobjedi Manchester Cityja nad Sheffield Wednesdayem rezultatom 7:0 postigao dva gola. Zadovoljan njegovim performansama, menadžer Građana Manuel Pellegrini je nagovijestio kako bi popularni Lamps mogao ostati u klubu duže nego je planirano.

Cityju je trebalo vremena da "slomi" odbranu Sheffielda u utakmici šesnaestine finala Capital One Cupa. Učinio je to Lampard u 47. minuti. Nakon toga je u 53. pogodio bh. reprezentativac Edin Džeko, a minut kasnije se na listu strijelaca upisao Jesus Navas.

Posao Cityju je olakšan u 59. minut kada je crveni karton dobio Kamil Zayatte, a iz penala je potom pogodio Yaya Toure.

Džeko je svoj drugi gol na ovoj utakmici postigao u 77. minuti, a u 88. je na 6:0 povisio Jose Angel Pozo, a konačnih 7:0 je svojim drugim golom postavio Lampard u 93. minuti.

Lampardova posudba ističe u januaru, kada bi se trebao vratiti u New York City FC, no, Pellegrini je otkrio da će pokušati zadržati Lamparda.

"Razmišljam o tome, ali nam to trenutno nije najvažnije. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u januaru, imamo dva-tri mjeseca da odlučimo. Učinit ćemo ono što je najbolje za klub i za igrača. Imamo vremena, moramo razgovarati o mnogim stvarima, ali nije nemoguće da Lampard ostane. NIkada mi nije teško staviti dobrog igrača u tim, problem je kad nemate igrača. Za Franka je važno da daje golove, on je veoma važan igrač. Rekao sam to i nakon utakmice protiv Chelseaja. On ima 36 godina, ne može igrati tri utakmice zaredom, ali zna igrati nogomet i vrhunski je nogometaš", izjavio je Pellegrini.

City će u osmini finala Capital One Cupa ugostiti Newcastle. Pellegrini tvrdi da njegov tim neće odustati od titule.

"Zadovoljni smo rezultatom protiv Sheffielda i sretni smo zbog forme. Obje ekipe su igrale dobro, posebno u prvom poluvremenu, a ja sam sretan što smo mi postigli golove. Možda u dvije posljednje utakmice kod kuće nije bilo tako, pa je ova pobjeda izuzetno važna. Želimo odbraniti titulu", završio je Pellegrini.