Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dakle, Maradona je aktivno 14 godina pokazivao u najjacim ligama protiv najboljih odbrana svijeta, ko je i sta je. Pele je igrao u jednoj solidno kvalitetnoj ligi, gdje su odbrane ravne nuli. I sad on treba biti najbolji svih vremena. Molim te, nemoj vise, uredu je. To sto ti Maradoni zamjeras nacin zivota kakav je vodio, zamjeram mu i ja. Ali kad se gleda zeleni teren, nema mu ravnog.
Ti to gledas kroz prizmu droga i zena, ja to gledam kroz ono sto je prikazano na terenu. Maradona nije imao dvije godine uspjesne karijere vec najmanje 14 godina sjajne kariejre. Falis se nekim cinjenicama koje niko ziv ne poznaje a sad cu ti ja reci njih par. U Argentini je 1978. neposredno prije pocetka SP izbio veliki skandal jer tadasnji selektor Cesar Luis Menoti na spisak za SP nije uvrstio tadasnjeg najboljeg mladog igraca svijeta Diega Maradonu. Argentina je tada osvojila SP, sto znaci da bi Maradona sa 18 godina postao prvak svijeta, cime sti hvalis tog Pelea. I sve do 1991. Maradona je imao savrsenu karijeru u kojoj je opet i iznova dokazivao zasto je najbolji na svijetu. Ali bukvalno na svijetu... To da je Santos bio najbolji klub na svijetu takodje samo ti tvrdis i to me apsolutno ne zanima. Pored onakvih Bayerna, Reala, Ajaxa, Liverpoola, Benfice i Intera eto Santos je bio najbolji na svijetu i zato je Pele ostao tamo.
Bolan kako te nije stid porediti brazilsku ligu i spansku te italijansku?????? Svi najbolji brazilski igraci su i tada dolazili u europu valencia, sevilla, italija, holandija i slicno. SAMO PELE NIJE SMIO JER NIJE IMAO M.UDA. Znao je da bi ga europske odbrane ustopale i da ga nigdje ne bi bilo. Brazilska liga je kotirala isto kao i danas 6-7 liga na svijetu. Maradona je sam Napoliju donio dva naslova prvaka Italije, a to je vrijednije od svih peletovih svjetskih prvenstava. Jel ti uopste imas predstavu sta znaci u dvije godine u 76 kola biti bolji od Intera, Juventusa i Milana. Trebam li ti reci da se na Maradoni patentirao cuveni italijanski CATANACCIO. Znaci tri najbolje odbrane svijeta su ga cuvale u tom trenutku i nisu mu nista mogli. A i odbrane ostalih talijanskih ligasa su bile bolje od onih koje su cuvale ovog napacenog i ljubomornog starca. I bez obzira na sve to, pogledaj kakve je golove Maradona zabijao Juventusu, Interu i Milanu.
joj gluposti
Poješće ga Pele za večeru!
da hoce vala i susic zvat ciru blazrvica protiv grcke nema nam ko igrat samo se povreduju igraci pred utakmicu a mogo bi i ivicu osima zvat
Kako je samo ovaj jadni starac ljubomoran, bolesno ljubomoran na dva najbolja svjetska igraca ikada, oba argentinca: DIEGA MARADONU I LEA MESSIJA. Ovo je vise zalosno, covjek ne zna sta ce od muke, cuj sa 80 godina poceo trenirati.