Nogomet
62

Pedro strijelac i asistent u pobjedi Chelseaja protiv West Bromwich Albiona

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Chelsea je u 3. kolu engleske Premierlige bio gost West Bromwich Albionu. Plavci su pobijedili rezultatom 3:2. Gol i asistenciju je u svom debiju za Chelsea upisao Pedro Rodriguez.

Prvu priliku na utakmici imao je Chelsea preko Diega Coste, španski reprezentativac je bio u dobroj poziciji, ali je šutirao pored gola.

Igrala se 13. minuta kada je Nemanja Matić napravio prekršaj u svom šesnaestercu, a sudija Mark Clattenburg je pokazao an bijelu tačku. U narednoj minuti je James Morrison izveo penal, ali se odbranom istakao golman Plavaca Thibaut Courtois i sačuvao svoju mrežu.

Kazna za promašeni jedanaesterac je uslijedila u 20. minuti, Eden Hazard je dodao loptu do Pedra Rodrigueza, koji je s ruba šesnaesterca odličnim udarcem pogodio mrežu Albiona. Bio je to Pedrov prvijenac za Plavce nakon što je prije nekoliko dana stigao iz Barcelone.

Pedro je potom u 30. minuti asistirao Diegu Costi, koji je pogodio za 2:0 u korist Chelseaja.

Samo pet minuta kasnije su domaći uzvratili preko Jamesa Morrisona, koji je smanjio na 2:1.

U 40. minuti je Willian imao dobru priliku za gol, ali je šutirao neprecizno. Međutim, u 43. minuti je Chelsea ipak poveo sa 3:1, a strijelac je bio Cesar Azpilicueta. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je loše počelo za Chelsea, jer je u 54. minuti crveni karton dobio John Terry.

WBA je šest minuta nakon isključenja Terryja došao do drugog gola, Callum McManaman je ubacio, a James Morrison drugi put na ovoj utakmici pogodio mrežu golmana Chelseaja Thibauta Courtoisa za 3:2.

Mogli su domaći do izjednačenja u 73. minuti nakon solo akcije McManamana, ali je na kraju šutirao neprecizno.

U 87. minuti je dobru priliku imao Hazard, prevario je svoje čuvare, a potom šutirao pored gola.

Chelsea je na kraju pobijedio WBA rezultatom 3:2.

Golman reprezentacije BiH Asmir Begović bio je na klupi za Chelseajeve rezervne igrače.