Nogomet
0

Paulo Sousa: Večeras navijam za BiH

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Reprezentacija BiH veoma je blizu kvalifikacija na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu, rekao je danas Paulo Sousa, velika fudbalska zvijezda i fudbaler koji je dva puta osvojio trofej UEFA Lige prvaka.
Paulo Sousa (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Paulo Sousa (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U okviru turneje trofeja UEFA Lige prvaka, koji je danas stigao u Sarajevo i biće izložen na trgu ispred Narodnog pozorišta, održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali ambasadori turneje trofeja UEFA Lige prvaka za Bosnu i Hercegovinu Hasan Salihamidžić i Paulo Sousa, predstavnik UEFA za medije Graham Turner, Ivica Osim, te direktor UniCredit Banke BiH Ivan Vlaho.

Ističući kako je za reprezentaciju BiH dobar znak što večeras ne igra protiv Portugala, Sousa je kazao kako vjeruje da bosanskohercegovačka reprezentacija ima šansu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

"Veoma ste blizu i nadam se da se BiH može kvalifikovati. Mislim da ima kapacitet i sposobnost. Večeras navijam za BiH", poručio je Sousa.

Prisjećajući se vremena kada je i sam dva puta osvojio trofej Lige prvaka, Sousa je rekao da je za njega to bila privilegija.

"Ovaj trofej je nešto veoma posebno. Kada uđete u igru i slušate himnu Lige prvaka, to je nešto što vas ohrabruje. Za nas je veoma bitno da predstavljamo svoju zemlju, klub, fudbal, da prenesemo sve emocije fanovima koji su došli i koji nas gledaju, najbolje što možemo kako bismo ih mi dobili nazad od njih", pojasnio je Sousa.