U 24. sekundi utakmice
0

VIDEO / Pato zabio peti najbrži pogodak u istoriji LP

Totalsport
Pato (Foto: AP)
Pato (Foto: AP)
Igrala se dvadeseta sekunda utakmice Lige prvaka između Barcelone i Milana (2-2) kada je Brazilac Pato prevario kompletnu odbranu Barcelone.


szólj hozzá: barca milan pato goal

Progurao je loptu kroz šumu nogu, proletio kroz igrače Barcelone i krenuo prema Victoru Valdesu. Samo nekoliko sekundi kasnije, tačnije u 24 sekundi meča, Pato je "provukao" Barceloninom golmanu loptu kroz noge i proslavio vodstvo Milana.

Bio je to peti najbrži pogodak u istoriji Lige prvaka. Barcelona je okrenula rezultat i vodila s 2-1 do samog kraja kada je domaćina, drugi put te večeri, šokirao Milan. Thiago Alves je glavom postigao pogodak i postavio konačnih 2-2 u 92. minuti.

"Mislim da smo igrali jako dobro. Barceloni uopće nismo dopustili da stvori mnogo šansi. I to je veliki dobitak, a da ne govorim da smo na startu mogli voditi i sa 2-0", rekao je nakon utakmice na Camp Nou trener Milana Massimiliano Allegri.

"Nismo izgubili glavu u niti jednom trenutku. Iskreno, nisam očekivao da ćemo zabiti dva pogotka, ali smo stvarno odigrali hrabru i borbenu utakmicu svih devedeset minuta i nagrad je došla."