Tuttosport
0

Pato ovogodišnji "Golden Boy", Pjaniću najviše glasova publike

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dvedesetogodišnji napadač Milana Alexandre Pato izabran je za najboljega mladog nogometaša svijeta (do 21 godine) u izboru torinskoga sportskog dnevnika Tuttosporta.

Nagradu Golden Boy tako će preuzeti od drugog Brazilca, veznjaka Manchester Uniteda Andersona, koji je slavodobitnik bio u prošlogodišnjem izboru.

Pato je pobijedio uvjerljivo ispred Crnogorca Stevana Jovetića i Barceloninog španskog napadača srpskih korijena Bojana Krkića. U odnosu na Jovetića dobio je Brazilac čak 67 glasova više. Prošle je godine Anderson trijumfovao s mršava tri boda viška u odnosu na Arsenalova Thea Walcotta.

  • Vrlo sam sretan. Ta me nagrada čini ponosnim. Nadao sam se trofeju i prošle godine, kada sam završio peti. Naslov je ipak opravdano završio u rukama Andersona - rekao je Pato dodavši:

  • Nadam se da će druge godine trijumfirati novi Brazilac: Rafael da Silva iz Manchester Uniteda.

Prvi put nakon šest godina, titula ide igraču iz Serije A, nakon što je cirkulisala među igračima iz Engleske, Španije i Nizozemske.

Vrijedi spomenuti da je u glasanju publike najviše (47.5%) glasova od njih ukupno 281.004 odnio bh. veznjak Lyona Miralem Pjanić, koji će među vodećim favoritima za nagradu opet biti u 2010. godini.

Nagradu su u nedavnoj prošlosti odnosili Sergio Agüero (2007.), Cesc Fabregas (2006.) i Leo Messi (2005.).

O pobjedniku odlučuje žiri sastavljen od 30 novinara štampanih novinskih izdanja iz 20 evropskih država.