Potop Mađara
11

Partizan preko Videotona do grupne faze Evropske lige, Dinamo ispao od Skenderbeua

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Partizana pobijedili su u Mađarskoj u revanš utakmici play-offa Evropske lige ekipu Videotona rezultatom 4:0 i nakon beogradskih 0:0 našli se u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Domaći su mogli do gola već u petoj minuti utakmice kada je Stojković fantastično odbranio udarac Nega.

Kazna je uslijedila već u sljedećem napadu kada Tawamba pogađa za vodstvo Partizana na asistenciju Luiza.

Lazović je mogao poravnati rezultat tri minute kasnije, ali je bio neprecizan iz dobre situacije, dok je s druge strane gol Đurđevića poništen zbog ofsajda.

Ipak, Đurđević je tri minute kasnije sjajno uposlio Soumaha, koji je morao samo skrenuti loptu u mrežu za 0:2.

Deset minuta prije odlaska na odmor Partizan postiže još jedan gol. Janković je dodao Đurđeviću, koji je lagano postigao gol iz blizine pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:3.

Tri minute igre u nastavku bilo je dovoljno da Videoton ostane s igračem manje nakon što je isključen Juhasz pa se pitanje pobjednika već tada znalo.

Fantastični Đurđević je stigao postići još jedan gol tri minute prije kraja meča za konačnih 0:4.

Bh. reprezentativac Anel Hadžić je odigrao cijeli meč u poraženoj ekipi, dok je još jedan naš internacionalac Asmir Suljić zamijenjen u 77. minuti.

Dinamo iz Zagreba ostao je bez grupne faze Evropske lige nakon što je meč u Albaniji protiv Skenderbeua okončan bez pogodaka.

Podsjetimo, u prvom susretu u Zagrebu bilo je neriješeno 1:1 pa su Albanci zbog gola u gostima našli svoje mjesto među elitom.

Posao domaćim dodatno je zakomplikovao je Nimaga koji je u 78. minuti morao ranije pod tuš zbog crvenog kartona, ali je Skenderbeu, na njegovu sreću, izdržao sve nalete Hrvata.

Amer Gojak je u redovima Modrih ušao u 57. minuti, dok je Armin Hodžić igrao posljednjih pet minuta.