Nogomet
16

Oxlade-Chemberlain: Ja mogu zamijeniti Songa

Totalsport
Dok se Alex Song prvi put našao u krugu Barceloninih kandidata za prvenstvenu utakmicu drugog Primerinog kola kod Osasune u nedjelju, u Kamerunčevom dosadašnjem klubu, Arsenalu, nastoje mu pronaći adekvatnu zamjenu.

Neće to biti Turčin Nuri Sahin, premda on niti nema tjelesne odnosno razbijačke karakteristike Kamerunca, jer se opredijelio za odlazak u Liverpool. Jedan se kandidat, međutim, i to iz postojećeg kadra, javio sam: riječ je o 19-godišnjem napadaču Alexu Oxlade-Chamberlainu.

"Alex Song bio je za nas sjajan i važan igrač, baš kao što su bili i mnogi drugi veliki igrači koji su nas napustili prije njega. No, Arsenal ima dovoljno snažnu ekipu. Ja sam uvjeren da mogu preuzeti njegovu ulogu i uspješno pokriti poziciju u srcu sredine terena", rekao je za Sun 19-godišnjak kojeg je Arsene Weneger tokom prošle sezone, njegove prve u ekipe s Emiratesa, ponajprije koristio na krilnim pozicijama.

"Kad sam potpisivao ugovor za Arsenal, trener Wenger je oca i mene upitao, što mislimo, koja je moja prirodna pozicija. Tata je odmah odgovorio: Središnji vezni. Šef se samo nasmijao dodavši: I ja mislim isto".

Da za njega doista ima perspektive na tom dijelu terena engleski je reprezentativac dokazao pri 3:0 pobjedi protiv Milana u Ligi prvaka prošle sezone.