Nije znao trikove
5

Owen je "prevario" čitav svijet na predstavljanju u Realu: Nisu imali pojma šta radim

K. H.
Foto: Michael Owen u dresu Real Madrida (Foto: EPA-EFE)
Foto: Michael Owen u dresu Real Madrida (Foto: EPA-EFE)
Engleski napadač Michael Owen otkrio je način na koji je "prevario" navijače Real Madrida na predstavljanju u ovom klubu 2004. godine te razlog zbog kojeg je odlučio napustiti Liverpool i pojačati Kraljevski klub.

Owen se u razgovoru za talkSPORT prisjetio kako je u Real Madrid prešao kako bi saigraču Jamieu Carragheru dokazao da može igrati u ovom klubu, ali i da se u nastavku života ne bi kajao što je odbio prolazak u jedan od najvećih klubova na svijetu.

"Bili smo u Americi s Liverpoolom na pripremama, a tada je za trenera došao Rafa Benitez. Jedne noći me nazvao agent i rekao da me Real Madrid želi dovesti. Bio sam u sobi sa Jamieom Carragherom i rekao sam mu šta se desilo, a on mi je odmah rekao da ne idem u Madrid jer tamo neću igrati. Pitao sam ga zašto to misli, a kada bolje sagledam situaciju, upravo njegove riječi su me navele da potpišem za Real. Želio sam mu dokazati da nije u pravu", kazao je Owen.

Nakon toga, on je otkrio kako je izgledalo njegovo predstavljanje na Santiago Bernabeu stadionu, odnosno kako ga je on doživio.

"Sjećam se da nisam mogao spavati noć uoči predstavljanja u Real Madridu. Običaj u tom klubu, kao i Barceloni, jeste da novi igrač na predstavljanju dobije loptu i uradi nekoliko trikova s njom, ali ja nisam dobar u tome i bio sam jako nervozan", kazao je Owen pa nastavio:

"Kada sam se pojavio pred navijačima, dali su mi loptu, a ja sam je nabio na tribine. Dali su mi još jednu, ali sam i nju nabio, a nakon toga još tri ili četiri lopte, sve sam ih nabio navijačima. Moja sreća je bila što niko nije znao šta je moj cilj i na kraju mi je to 'prošlo'. Na kraju, uvijek kažem da je to bio lijep problem u mom životu. Nisam želio propustiti priliku i čitav život žaliti što nisam prešao u Real Madrid, to je bio najveći problem u tom trenutku, ali istovremeno je bio vrlo simpatičan", kazao je Owen.

Real je nakon samo jedne sezone prodao Owena u Newcastle u transferu vrijednom 17 miliona funti, da bi nakon toga igrao još za Manchester United i Stoke City.