Fabio Capello
0

"Owen je dobar, ali nije spreman"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadač Manchester Uniteda Michael Owen silno se želi vratiti u englesku reprezentaciju i igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ali njegovi su snovi još uvijek daleko od realizacije.

Owen (30) teško pronalazi svoje mjesto u postavi "crvenih vragova", menadžer Alex Ferguson ga uglavnom uvodi u igru pred kraj utakmica. Nije mu pomogao ni hat-trick protiv Wolfsburga (3-1) u posljednjem kolu takmičenja po grupama u Ligi prvaka.

Selektor Fabio Capello tvrdi da ga neće voditi u JAR ukoliko ne uhvati kontinuitet nastupa i ne bude maksimalno spreman.

"Za sve je nogometaše važno da stalno igraju. Michael Owen je jedan od najboljih igrača u Engleskoj, ali ako ne igra u svakoj utakmici, to je problem i za mene i za njega. Bit će važno biti spreman u trenutku kad budem birao tim", rekao je Capello za The Sun.

"Owen je dao tri gola Wolfsburgu, a onda je u sljedećoj utakmici igrao samo drugo poluvrijeme. Dobar je, ali nije dovoljno spreman. Vidim da Wayne Rooney stalno igra. Ali, to je Fergusonova odluka", zaključio je Capello.