Klupski nogomet
0

Ovo su datumi početka nove sezone u ligama petice

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Evropsko prvenstvo u nogometu i Copa America su iza nas, kvalifikacije za evropska klupska takmičenja su u toku, a poznati su i datumi početka nove sezone u ligama petice.

La Liga Santader počinje u petak 13. augusta utakmicom Valencia - Getafe, a prvo kolo donosi još nekoliko zanimljivih utakmica. U nedjelju 15. augusta će španski šampion Atletico Madrid biti gost Celti u Vigu, dok će Barcelona ugostiti ekipu Real Sociedada. Real Madrid ide na gostovanje Alavesu, a Sevilla dočekuje novajlije u društvu najboljih, tim Rayo Vallecana.

Početak engleskog Premiershipa također je planiran za 13. august, a sezonu otvaraju novi premijerligaš Brentford i Arsenal. Potom u nedjelju slijedi utakmica između Tottenhama i šampiona Manchester Cityja, dok Manchester United igra protiv Leeds Uniteda u subotu.

Italijanska Serie A počinje 21. augusta, Inter u odbranu titule predvođen novim trenerom Simoneom Inzaghijem kreće domaćom utakmicom protiv Genoe, Milan će igrati protiv Sampdorije, Juventus protiv Udinesea, dok će Atalanta odmjeriti snage s Torinom. Veliku pažnju će svakako privući prva utakmica novog trenera Rome Josea Mourinha, koju Vučica igra na Olimpicu protiv Fiorentine.

Njemačka Bundesliga će početi također u petak 13. augusta kada Bayern gostuje Borussiji M'gladbach. Dortmund će dočekati Eintracht iz Frankfurta, Wolfsburg ekipu Bochuma, dok Leipzig igra protiv Mainza.

Francuska Ligue 1 počinje najranije, odnosno 8. augusta, a sezonu otvaraju Rennes i lens. PSG će igrati protiv Troyesa, Marseille gostuje Montpellieru, Nice odmjerava snage s Reimsom, a Lille očekuje susret s Metzom. U prvom kolu se Lyon sastaje s Brestom.