Jose Mourinho
0

"Ovo nije sramota, ali nikada nisam izgubio 5-0"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Uvjerljiv 5-0 poraz, jednak onom iz sezone 1993/94, nanijela je Realovoj nogometnoj ekipi Barcelona na svom stadionu. Debija u "el clasicu" Jose Mourinho neće se rado sjećati.

Malo je toga polazilo za nogom igračima portugalskog stratega koji je mogao samo nemoćno promatrati kako Barcelona svojom kombinatorikom izbacuje Realove nogometaše iz igre. Sve se svelo na pet golova u mreži Ikera Casillasa i na tek pokoju priliku gostujućeg sastava.

"Jesmo li se osramotili? Ne bih rekao, ali lično sam doživio najveći poraz u karijeri. Nikada niko tim koju vodim nije pobijedio 5-0. No, ovo je poraz koji je lako probaviti, on ne nosi nikakve posljedice. Jasno da smo tužni zbog rezultata, međutim, nema gorčine u ustima."

"Utakmicu je lako prokomentirati, Barcelona je odigrala najbolje što zna, a mi nismo odigrali ništa. Njihova je pobjeda u potpunosti zaslužena kao i naš poraz."

"Sve ovo ne znači mnogo. Liga je i dalje izjednačena samo smo mi sada dva boda u zaostatku. Dva, ne dvadeset. Svojim sam nogometašima već rekao da ovo nije kraj prvenstva i da ih ovo ne smije demoralizirati. Moraju sada pokazati karakter. Lično mi je žao što je sljedeća utakmica tek u subotu, jer bih volio na teren već sutra."