Čelik nakon gostovanja u Mostaru
0

Ovo je liga nepravednih i korumpiranih sudija

ZEDA
Foto: NK Čelik
Foto: NK Čelik
Nakon poraza na gostovanju protiv Veleža u Mostaru Predsjedništvo NK Čelik obratilo se saopćenjem javnosti u kojem iznose probleme sudijske nepravilnosti i lošeg gostoprimstva domaćina.

Premijer nogometna liga BiH, kaže se u saopćenju, ponovno će biti igrana za nepravedne i korumpirane djelioce pravde na terenu, gledajući na nepravdu koju su u Čeliku doživjeli od sudije Vladimira Dominkovića.

"Brojni prekidi i nedozvoljavanje Čeliku da igra zapravo nam i daju za pravo da sumnjamo u časne namjere da se ova utakmica dobije čisto i pošteno", poručili su iz Čelika.

"Sudija Dominković i Velež znaju zašto je utakmica produžena pet minuta, i to tek dvije minute nakon isteka regularnih 90 minuta. Zašto su tolerisani topovski udari od čije je detonacije povrijeđen golman Čelika? I zašto je odstranjen trener Čelika? Odgovore na ova pitanja Dominković nikada i nikome neće dati pa ćemo ih zatražiti od FK Velež", poručili su Zeničani.

U saopćenju se dalje pitaju: "Je li to cijena koju će morati da plate svi koji dođu na stadion u Vrapčićima? Velež smo do sada smatrali našim sportskim prijateljima, zato i možemo reći: Zaboravili ste, gospodo iz Mostara, šta je fairplay. Sjetite se kako ste nam dali prvi pogodak. Nakon prekida, odnosno umjesto da vadite loptu koja je u aut bačena kako bi se ukazala pomoć povrijeđenom igraču, što su nogometaši Čelika i očekivali, odigravate akciju i postižete pogodak. Na sramotu vam bilo, kao i teror koji su vaši vršili nad trenerom Čelika Borisa Gavrana, kojem nije dozvoljeno da uđe u prostorije u kojima je nakon uakmice održana pres-konferencija. Koji je vrijeđan i kojeg je jedan od zaštitara i fizički napao."

Iz Čelika su poručili da su se na gostovanju u Mostaru osjećali jadno i bijedno.

"Komitet za normalizaciju stanja NSBiH molimo da obrate pažnju na sve ovo što se dešavalo u Mostaru i omoguće gostujućim ekipama zaštitu. Ukoliko to niste u stanju, molimo vas recite javno da znamo šta nam je činiti!", ističu u svom saopćenju članovi Predsjedništva NK Čelik.