Nastavak Premijer lige BiH
0

Osim: 'Za očekivanja je rano, istina će se vidjeti u rezultatu'

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U prvoj utakmici nastavka nogometne Premijer lige BiH FK Željezničar na svom stadionu dočekuje FK Čelik, ekipu koja je uprkos dobrom sastavu igrala loše u prvom dijelu Premijer lige BiH te je sada u situaciji da se bori za opstanak.

Zeničani su u prvom kolu sezone izgubili od ''Želje'' na svom stadionu, pa dolaze na Grbavicu u namjeri da se revanširaju i osvoje sva tri boda.

Na danas održanoj konferenciji za medije trener ''plavo-bijelih'' Amar Osim je izjavio da će se tek nakon nekoliko odigranih utakmica sa sigurnošću moći reći kakva su stvarna očekivanja Željezničara u ovoj polusezoni te postoji li realna šansa za izlazak u neko od evropskih takmičenja.

''Mi idemo na pobjedu, a šta možemo očekivati od ove sezone još je rano reći. Istina će se vidjeti u rezultatu'', kazao je on.

Šef stručnog štaba Amar Osim neće moći računati na četvoricu standardnih igrača - Šehića i Selimovića zbog kartona te Stanića i Čolića zbog povreda, dok se Jadranko Bogićević, bivši stoper Modriča Maksime, koji je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa sarajevskom ekipom, priključio trenizima tek u ponedjeljak pa nije još u opticaju.

''Željin'' stoper Elvis Mešić smatra da će vrijeme i teren, koji su u ovo doba godine standardno loši, biti važan faktor u sutrašnjoj utakmici.

U taboru ''plavo-bijelih'' očekuju dobru posjetu navijača koji će moći kupiti karte po standardnim cijenama: Jug 5, Sjever 8, Zapad 15 KM.

Polugodišnje karte su puštene u prodaju, a sve dodatne informacije moguće je pronaći na portalu FK Željezničar.