Nakon meča u Zenici
0

Osim: Vraćamo se na pobjednički kolosijek; Jagodić: Zaslužili smo bod

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Željezničar je u okviru 8. kola BHT Premijer lige večeras pobijedio Čelik na Bilinom Polju rezultatom 2:1. Nakon utakmice više razloga za veselje imao strateg gostiju Amar Osim koji je posebno naglasio da je teren bio izvanredan.

"Utakmica dobije potpuno drugu dimenziju kada igrate u ovakvim uslovima. Ova pobjeda nam puno znači, vraća nas na pobjednički kolosijek. Ipak, moram istaći da bi možda remi bi najrealniji ishod. Imali smo sreće, koju nismo imali u nekim predhodim utakmicama. Sada nam se vratilo. Čeliku želim puno sreće u nastavku. Poštujem igrače i trenera ovog tima“, istakao je Osim odmah nakon utakmice.

Prvi šef struke Zeničana apostrofirao je kako su prekidi bili presudni, te da je to jedno od najjačih oružja Željezničara.

"Sa razlogom sam upozoravao na taj segment igre Plavih. Poraženi smo ponovo i sada smo ušli u jednu negativnu seriju. Bit ću sportista i čestitati gostima, ali mi se čini da je omjer na terenu bio 11 na prema 14“, očigledno je aludirao selektor mlade reprezentacije BiH na suđenje.

Jagodić je dodao kako mu je žao navijača Čelika koji su ponovo bili izvanredni, te da je posebno tužan što njegov tim nije osvojio barem jedan bod.