Željin trener
35

Osim uoči meča sa Zvijezdom: Volio bih da ponovimo dominaciju kao protiv Radnika

N. K.
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim i štoper Enes Sipović govorili su na konferenciji za medije o sutrašnjoj utakmici protiv ekipe Zvijezde 09 koja se igra na stadionu Grbavica u okviru 10. kola Premijer lige BiH.

"Protiv Zvijezde ostati neporažen nije dovoljno. Sve ćemo učiniti da pobijedimo. Često smo u utakmicama bili bolji, a protiv Radnika je bilo samo pitanje trenutka kada ćemo postići gol i riješiti pitanje pobjednika. Volio bih da svaku utakmicu imamo pod kontrolom kao što smo imali ovu. Moglo je biti i uvjerljivije. Nadamo se da ćemo i sutra imati kontrolu. Pa da pobijedimo 1:0, ja bih odmah potpisao", rekao je Osim.

Željin trener je istakao kako su Plavi i ranije znali biti veliki favoriti pa loše odigrati utakmicu.

"Imali smo sličnih utakmica gdje smo bili favoriti, ali nismo se baš najbolje ponašali. Nadam se da ćemo pokazati da smo nešto iz tih utakmica naučili. Imamo dosta utakmica, bit će dosta kartona, povreda... U ovom trenutku ovi što igraju najviše pokazuju na utakmicama i na treninzima. Ali to se u nogometu brzo mijenja. Može to i bolje, ali nemam pretjerane potrebe mijenjati. Zvijezda je matematički najbliža da ispadne, ali do kraja imamo 24 kola. Prošle godine su tek u 13. kolu zabilježili pobjedu, ali su ostali glat u ligi", poručio je Osim.

Enes Sipović (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Enes Sipović (Foto: D. Ć./Klix.ba)

Sipović podsjeća da su sličnu najavu utakmice imali nedavno protiv Slobode.

"Svi su već ranije upisali tri boda pa smo kiksali. Zvijezda neće izaći tek tako da odigra utakmicu reda radi. Svjesni smo da svaka utakmica na ovom stadionu mora da se igra srčano. I posljednje ovacije što sam dobio mi dosta znače i one me tjeraju iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu da dajem još više od sebe. Ovaj klub je za sve nas prava ljubav. Apsolutno je bila prava odluka povratak u Želju. Bio sam u inozemstvu deset godina, ali povratak je poseban. Nikad nisam debitovao zvanično do prošle sezone. Sjećam se poslije rata, otac me prvo doveo na Grbavicu pa smo išli u zoološki vrt i druge zanimacije", rekao je Sipović.

Utakmica između Željezničara i Zvijezde 09 igra se sutra na stadionu Grbavica od 20:00 sati.