Meč u nedjelju
35

Osim uoči meča protiv Širokog Brijega: Oni dobro izgledaju, ali imamo svoje ambicije

K. H.
Amar Osim (Foto: H. M./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim uoči utakmice protiv Širokog Brijega u okviru 7. kola Premijer lige BiH rekao je da izuzetno poštuje ekipu s Pecare te da ih neće zavarati poraz od Slobode od 3:0 u posljednjem kolu.

"Dobro izgledaju na terenu, u prošlom kolu protiv Slobode se sve okrenulo protiv njih, a na kraju su izgubili zasluženo. To ne mijenja našu sliku o njima, oni su pokazali kvalitete koji ih s pravom stavljaju u vrh konkurenata za najviši plasman", rekao je Osim i nastavio:


"Mi smo u situaciji kakvoj jesmo, vratili smo se s puta i malo smo umorni, što je i logično jer smo imali tešku utakmicu, ali do nedjelje ima još dva dana i igrači se mogu oporaviti. Mladi su, i ako ponove zalaganje, disciplinu i solidarnost koju su imali, pogotovo u prvom poluvremenu, te ubacimo još neke elemente koje nismo imali, onda se imamo čemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvorene i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Imamo ambicije, imaju ih i oni pa ćemo vidjeti ko će na kraju slaviti", istakao je trener Plavih.

Susret između Željezničara i Širokog Brijega igra se u nedjelju s početkom u 18:00 sati. Ukoliko Plavi upišu pobjedu, onda će preuzeti lidersku poziciju od Sarajeva.