Dan nakon duple krune
209

Osim: Teško je utjecati na ono što se dešava na tribinama

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
U srijedu navečer je na stadionu Pecara odigran revanš susret finala Kupa BiH u kojem je Široki Brijeg ugostio ekipu Željezničara. Plavi su u prvom susretu pobijedili Širokobriježane rezultatom 1:0, a nakon što je u uzvratu rezultat bio 0:0, Željezničar je pored Premijer lige BiH osvojio i Kup. Međutim, utakmicu je zasjenilo fašističko skandiranje i nedolično ponašanje domaće navijačke grupe Škripari.

Trener prvaka BiH i osvajača Kupa Amar Osim je zadovoljan osvajanjem duple krune i igrom svoje ekipe na Pecari.

"Ekipa je dobro odigrala utakmicu protiv Širokog, uspješno smo neutralisali njihove napade, a čak smo mogli i riješiti utakmicu u svoju korist. Prilika za gol je bilo, ali su vjerovatno pritisak i veliki ulog utjecali na igrače, pa golova nije bilo", izjavio je Osim.

Na pitanje o incidentima na tribini, koji se tiču fašističkog skandiranja i ubacivanja predmeta u teren, od kojih je jedan pogodio i Osima, trener je dao svoj komentar.

"Moram reći da nismo imali nikakvih problema. Igrači, rukovodstvo i stučni štab su nam priredili dobrodošlicu i utakmica je bila fer. Klub je učinio sve što je bilo moguće kako bismo se mi osjećali sigurno, svjedoci smo toga. Nakon utakmice su nam uputili zaista iskrene čestitke. Na ono što se događalo na tribinama, često je vrlo teško utjecati. Zaista je teško kontrolisati pojedince. Nekad je potrebno kazniti klubove, ali u nekim situacijama to i ne treba činiti. Ovakve stvari mene ne interesuju, to se negdje drugo treba rješavati", jasan je bio Osim.