Nogomet
7

Osim: Protiv Čelika moramo biti oprezni, znamo šta nas čeka

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Željezničar u 23. kolu BHT Premijer lige dočekuje Čelik, a menadžer Plavih Amar Osim ističe da njegova ekipa mora biti oprezna jer su Zeničani kvalitetna i motivisana ekipa.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Željezničar trenutno ima šest bodova više u odnosu na rivala Sarajevo, a Osim susret s Čelikom vidi kao dobru priliku za povećanje bodovne razlike, ali je u isto vrijeme veoma oprezan.

"Svjesni smo da moramo održati kontinuitet osvajanja bodova kako bismo stigli do titule. Za taj cilj nam je potrebno 15 bodova iz osam utakmica, a to je svakako moguće. Što se Čelika tiče, znamo i prednosti i mane te ekipe. Susret na Grbavici je prilika da možda povećamo bodovnu razliku u odnosu na Sarajevo, koje ima teško gostovanje u Širokom Brijegu, ali u isto vrijeme moramo biti veoma oprezni. Nadam se da ću svoju opreznost prenijeti na ekipu, jer je Čelik kvalitetan tim i veoma su motivisani s obzirom na to da nemaju dobre rezultate na našem terenu. Bit će ovo najteža domaća utakmica za nas, znamo šta nas čeka", izjavio je Osim.

Elvir Čolić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Elvir Čolić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Menadžer Plavih je dodao da očekuje dobru utakmicu, kako na terenu, tako i na tribinama. On smatra da iz rivalstva Željezničara i Čelika treba izvući kvalitet, koji će vratiti publiku na stadione.

Nakon Osima se novinarima obratio igrač Željezničara Elvir Čolić, koji također ima samo riječi hvale za protivnika, ali se nada pobjedi svoje ekipe. On u odnosu na raniji period ima nešto veću minutažu u ekipi, a postigao je i pogodak u Lukavici protiv Slavije.

"Drago mi je zbog pogotka koji je stigao nakon dvije godine. Nadam se da ću zadržati kontinuitet dobrih igara i dobiti još više samopouzdanja i prilika za igru. Što se tiče Čelika, to je zaista dobra ekipa, a tome svjedoči i pozicija na kojoj se nalazi. Pobjeda bi nam zaista puno značila", smatra Čolić.

Utakmica između Željezničara i Čelika se igra u subotu od 20:00 sati.