Plavi počeli pripreme
108

Osim: Nemamo gdje trenirati; Štilić: U nogometu je sve moguće

K. H.
Amar Osim i Semir Štilić
Amar Osim i Semir Štilić
Nogometaši Željezničara danas u na pomoćnom terenu stadiona Grbavica počeli pripreme za drugu polusezonu. Trener Amar Osim ističe da su uslovi za treniranje loši, dok je kapiten Semir Štilić rekao da Plavi neće odustati od prvog mjesta.
Štilić je rekao da se nada kako će pripremni period proteći bez povreda te da je svjestan da navijači ovog kluba u drugoj polusezoni očekuju borbu za prvo mjesto, iako imaju zaostatak za Sarajevom od devet bodova.

"Imat ćemo dosta vremena do utakmice protiv Sarajeva, a nadam se da će nas zaobići povrede i da ćemo zdravi dočekati prvi meč. Svi smo poželjeli igrati jer volimo ovo i hvala Bogu da se bavimo ovim poslom", rekao je Štilić i nastavio:

"U vrhu smo tabele, ali znamo da svi očekuju borbu za prvu poziciju. Realno gledajući, Sarajevo nam je odmaklo, no u nogometu je sve moguće i mi ćemo se boriti do kraja. Idemo od utakmice do utakmice i na nama je da pokažemo možemo li ili ne."

S druge strane, trener Osim je rekao kako je zimski prijelazni rok težak za dovođenje pravih pojačanja, ali da se nada kako će klub uspjeti dovesti ono što mu treba.

"Vrijeme nas uslovljava, a cilj je da treniramo sedam dana gdje god budemo mogli. Morat ćemo trenirati u sali, a danas i sutra smo na Grbavici", kaže Osim i nastavlja:

"Vidjet ćemo u kakvom stanju su igrači došli i da li su ispoštovali plan u pauzi. Nama je najteža situacija zbog vremena jer nemamo gdje trenirati. Što se tiče odlazaka, imamo dva-tri igrača koji su otišli i koji nisu bili u prvom planu, za razliku od Hajdarevića koji je bio. Zaslužio je da mu se izađe ususret, želimo mu puno sreće i pokušat ćemo nekoga dovesti kao njegovu zamjenu. Zimi je 'gadno' dovoditi igrače, ali nešto ćemo pokušati."

Plan je da Željezničar glavni dio priprema odradi u Međugorju, a prvi meč u drugoj polusezoni igraju krajem februara protiv Sarajeva na svojoj Grbavici.