Večeras Olimpik - Željezničar
0

FOTO / Osim: "Mi smo favoriti, ali to moramo i potvrditi"

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/FK Željezničar.com
Foto: Edin Puzić/FK Željezničar.com
U okviru prvog kola Premijer lige BiH danas će se na najvećem bh. stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrati mali gradski derbi između "Olimpika" i "Željezničara".

Koliko "vukovi" ozbiljno pristupaju okršaju sa aktuelnim prvakom države najbolje pokazuje podatak da će boraviti u karantinu. Kako ističu, žele da u miru dočekaju utakmicu.

"Aktuelni prvak je veliki zalogaj za nas, ali, mi želimo pobjedu. Upoznati smo sa svim manama i vrlinama suparnika. Igrali smo i utakmicu na početku priprema, a i imali smo priliku gledati ih u utakmicama kvalifikacija za Ligu prvaka. Imamo određene taktičke zamisli, koje ćemo sa probati sprovesti u djelo, te izboriti povoljan rezultat po nas”, smatra Edin Prljača, strateg "Olimpika".

S druge strane, u taboru "plavih" vlada optimizam uoči dvoboja sa komšijama.

"Moramo igrati angažirano, čvrsto, hrabro, bez toga neće biti prilike slaviti na Koševu. Mi jesmo favoriti, ali to moramo potvrditi", kaže Amar Osim, trener "Željezničara".

Štručni štab tima sa Grbavice nema problema sa igračkim kadrom, osim sa Goranom Markovićem, ovosezonskim pojačanjem iz "Zrinjskog", koji još uvijek ima problema sa tetivom palca desne noge.

Ivica Osim na treningu (Foto: Edin Puzić/FK Željezničar.com)
Ivica Osim na treningu (Foto: Edin Puzić/FK Željezničar.com)
Treba istaći da je posljednji trening "Željezničara" pred pomenuti dvoboj pratio i legendarni Ivica Osim.

Utakmica počinje u 20.30 sati. Ulaznice se nalaze u prodaji po cijenama - tribine istok i zapad po 10 KM, te jug - 7 KM.

Djelilac pravde bit će Emir Alečković iz Sarajeva.