Najava dva meča
1

Olimpik u pravom derbiju začelja traži najvažnije bodove u sezoni, duel Mladosti i Slobode

K. H.
Detalj s utakmice Sloboda - Mladost (Foto: D. Z./Klix.ba)
Detalj s utakmice Sloboda - Mladost (Foto: D. Z./Klix.ba)
Nogometna Premijer liga BiH nastavlja se utakmicama 14. kola, a u subotu se od terminu od 13 sati igraju prva dva susreta.

Mladost će na svom terenu nakon debakla od Sarajeva na Koševu rezultatom 5:1 dočekati Slobodu, tim koji prepun samopouzdanja nakon pobjede protiv Borca dolazi u Doboj kod Kaknja, a obje ekipe u ovom meču imaju imperativ dobrog rezultata, što bi im značajno pomoglo da se još više učvrste na svojoj poziciji.

Nakon 13. kola Mladost je na devetom mjestu sa 13 osvojenih bodova, četiri manje od Slobode koja je na osmoj poziciji.

U prvom meču ovih ekipa ove sezone bolja je bila ekipa Slobode koja je slavila rezultatom 3:0, a treba reći i to da je prošle sezone Mladost na svom terenu, u posljednjem domaćem duelu protiv Slobode, slavila rezultatom 2:0 protiv tuzlanskog kluba i da susreti ovih timova većinom završaju pobjedom domaćina.

U istom terminu na stadionu Otoka sastaju se posljednji i pretposljednji tim Premijer lige BiH, a Olimpik će od 13 sati dočekati Krupu.

Olimpik je trenutno na posljednjem mjestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, dok je Krupa pretposljednja i ima sedam osvojenih bodova, ali i niz od pet uzastopnih poraza u Premijer ligi BiH i to nakon što su protiv Željezničara na Grbavici osvojili tri boda, nakon čega su doživjeli poraze od Zrinjskog, Širokog Brijega, Mladosti, Sarajeva i Tuzla Cityja. Uz sve to, Krupa nije postigla nijedan gol.

S druge strane, Olimpik je nedavno na svom terenu pobijedio Zrinjski sa 3:0 i tako najavio puno bolju igru i nastavku sezone, a u prošlom kolu su doživjeli nesretan poraz od Širokog Brijega u gostima s obzirom na to da su izgubili meč golom koji su primili u 88. minuti susreta.

Ova dva meča jedina su koja se igraju u subotu, u nedjelju nas očekuju tri duela, dok će se 14. kolo zatvoriti susretom Borca i Željezničara u ponedjeljak.

Subota:

Mladost - Sloboda 13:00 sati Olimpik - Krupa 13:00 sati

Nedjelja:

Tuzla City - Sarajevo 13:00 sati Velež - Široki Brijeg 15:00 sati

Radnik - Zrinjski 17:00 sati

Ponedjeljak:

Borac - Željezničar 18:00 sati

Tabela: