Četvrtfinale Kupa BiH
0

Olimpic neriješeno sa Slobodom

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nogometaši sarajevskog Olimpica remizirali su sa Slobodom u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. Nakon 90 minuta na semaforu je pisalo 1-1.

Slabu igru prikazali su igrači oba tima u prvom dijelu. Najbolju šansu imao je u 22. minuti nogometaš Olimpica, Ćulov, koji sa osam metara nije uspio savladati Mujkića. Dvanaest minuta poslije domaći su uspjeli pogoditi stativu, a do kraja su na gol Slobode još šutirali Vidović i Ješe, nakon kornera Thiaga. No, Mujkić je ukrotio njihove udarce.

Kad su svi pomislili da će se na odmor otići uz rezultat 0:0, Bekić je u posljednjim trenucima prvog poluvremena glavom poslao loptu iza leđa Lučića. Tako su gosti na odmor otišli s prednošću 1:0 iako je Olimpic imao više od igre.

U nastavak se ušlo agresivnije pa su obje ekipe od 58. minute nastavile s desetoricom. U redovima domaćih Ješe je dobio drugi žuti, dok je goste oslabio Halilović, zaradivši direktni crveni karton. Šest minuta kasnije kod domaćih je isključen i trener Mehmed Janjoš.

"Vukovi" su do kraja uspjeli stvoriti još nekoliko šansi, a izjednačili su u 83. minuti zahvaljujući Mujkiću, koji je pogriješio nakon kornera Subašića. To je na drugoj stativi iskoristio usamljeni Rodrigo, te glavom pospremio loptu u mrežu, za konačnih 1:1.

Kup BiH, četvrtfinale:

Olimpic - Sloboda 1:1 (Rodrigo 83. - Bekić 45)