Novo izdanje Sport Centra
0

Đoković: "Zdravlje je važnije od prvog mjesta"

Sponzorirani članak
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novi broj sportskog lista Sport Centar donosi intervju sa Novakom Đokovićem, trećim reketom svijeta, koji je u Banjaluci odigrao revijalni susret protiv Viktora Troickog, a sav prikupljeni novac (34.000 KM) doniran je u humanitarne svrhe. Tu je i priča o stadionu "Bilino polje", Košarkaškom klubu Bosna ASA BHT, Zajku Zebi, te razgovor sa proslavljenim trenerom Vahidom Halilhodžićem.

"Prvih 100 tenisera na planeti ne razlikuju se mnogo, u pitanju su nijanse i mentalni sklop. Naravno, važna je i fizička pripremljenost. U tenisu nema mesta za opuštanje", kazao je, između ostalog, Đoković.

Neuslovan stadion "Bilino polje", kvalifikacije za EP na Grbavici

Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je da neće dozvoliti da se susreti kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine igraju na Bilinom polju, jer, kako su naglasili, zenički stadion ne ispunjava kriterije.

"Da je kojim slučajem utakmica protiv Portugala bila u organizaciji UEFA-e sigurno ovaj meč ne bismo mogli igrati na Zenici. Dodatni problemi uslijedili su nakon što je sredinom drugog poluvremena sa zapadne tribine pogođen pomoćni sudija", rekao je izvor Sport Centra iz N/FS BiH.

Iako se logičnim nameće činjenice da će Olimpijski stadion Koševo od sada biti dom za naše reprezentativce, Sport Centar saznaje kako postoji opcija da "zmajevi" zaigraju i na Grbavici.

KK Bosna ASA BHT na prekretnici

Iako se svima činilo da se Bosna ASA BHT vratila uslijedio je strmoglav pad koji je u samo nekoliko mjeseci nekadašnjeg prvaka Evrope doveo do ruba propasti i to baš u godini velikog jubileja (trideset godina od osvajanja naslova prvaka Starog kontinenta). Nedavna pobjeda nad FMP-om i eventualna naredna protiv Budućnosti neće sanirati "otvorene rane" i veliki finansijski dug…

Ješe i Zeba blizu plavog dresa

Jesenji dio polusezone nije bio ni završen, a Grbavicom su već počele špekulacije ko bi mogao obući plavi dres. Pominjali su se Zoran Rajović, Vedran Ješe, Albin Pelak, te Zajko Zeba, koji je posljednjih mjeseci trenirao sa Osimovim izabranicima.

"Zeba nam je obećao da će potpisati ugovor ukoliko ne pronađe inostrani angažman. Zanimljiv nam je i Ješe. Mali problem je što ima ugovor sa Olimpikom. Ukoliko to uspijemo riješiti, Ješe će na proljeće obući naš dres. Slična situacija je i sa Pelakom", istakao je Nijaz Brković, potpredsjednik Željezničara.

Vahid Halilhodžić: "U Africi ću se pokušati osvetiti Portugalu"

"Ne mogu nikako biti zadovoljan žrijebom, jer smo ‘upali’ u najtežu moguću grupu. U Njemačkoj smo bili sa Argentinom i Holandijom, a sada sa Brazilom i Portugalom. Svi znamo da je Brazil jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. To je skup velemajstora na jednom mjestu i sigurno su jedni od favorita za osvajanje Mundijala. Sa druge strane, gledajući objektivno i Portugal je favorit u odnosu na moju reprezentaciju. Trenutno su peta reprezentacija na FIFA-inoj rang listi i to dovoljno govori o njihovoj snazi", istakao je Halilhodžić na početku razgovora za Sport Centar.