Vlasnik neobičnog rekorda
37

Oglasio se proslavljeni Nizozemac koji se srušio na terenu: Stanje se popravlja

D. P.
Dost s fotografijom iz bolnice (Foto: Twitter)
Dost s fotografijom iz bolnice (Foto: Twitter)
Iskusni napadač NEC Nijmegena Bas Dost oporavlja se u bolnici nakon što se srušio na terenu tokom utakmice protiv AZ Alkmaara, koja je sinoć prekinuta zbog užasnih scena.

Dost (34) je sinoć kolabirao tokom utakmice elitnog ranga nizozemskog nogometa (Eredivizija). Dugo mu se ukazivala pomoć na terenu, a na svu sreću, došao je svijesti i iznesen je s terena.

Njegov tim NEC Nijmegen je naknadno objavio na društvenim mrežama poruku Dosta iz bolnice, gdje se trenutno oporavlja i gdje se pokušavaju pronaći uzroci ovog užasnog događaja.

"Dobro mi je. Pomoć koju sam dobio na terenu je fantastična. Sada sam u bolnici i osjećam se dobro, hvala svima na podršci", oglasio se ovaj proslavljeni napadač preko svog kluba.

Da je situacija znatno bolja, potvrdio je i rivalski AZ Alkmaar koji je naveo da je Dost došao svijesti te da mu žele mnogo sreće i snage pri oporavku.

Bas Dost je odigrao 18 utakmica u reprezentaciji Nizozemske, a briljirao je u dresu Sporting Lisabona gdje je uspio zabilježiti neobičan i pomalo nevjerovatan rekord svjetskog nogometa. Naime, Dost je 45 uzastopnih golova, koje je postigao, postizao jednim dodirom, odnosno pri prvom dodiru s loptom.

Igrao je za Eintracht, Heerenveen, Wolfsburg, Sporting, Club Brugge...