Nogomet
0

Održana skupština UFSIKS: Ibrahim Hasanbegović dobio jednoglasnu podršku

Piše: Edin Isanović
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održalo je u petak svoju 12. Izvještajno-izbornu skupštinu u svečanoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Pred okupljenim delegatima, gostima i brojnim aktivnim i počasnim članovima Udruženja predsjednik Upravnog odbora Ibrahim Hasanbegović prezentirao je izvještaj o proteklom četverogodišnjem mandatu.

Uspješno djelovanje njegovog tima istakao je u unapređenju suđenja, evidentnom poboljšanju fizičke spreme sudaca, podmlađenim listama, jednoobraznom odijevanju sudaca, sprovedbi UEFA Konvencije za suce i suđenje, pozitivnom finansijskom poslovanju, omasovljenju kadrova, brojnim društveno korisnim i humanim akcijama i uspješnoj saradnji sa ostalim Udruženjima.

Prema mišljenju svih delegata i predsjednika Nadzornog odbora Fahrudina Fazlagića Upravni odbor u kojem su uz Hasanbegovića protekle četiri godine radili i potpredsjednik Sead Hasanović, te članovi Salem Prolić, Džemal Čalija, Mustafa Tabak, Mevludin Efendić i Časlav Šakota napravio je veliki iskorak.

Po završetku izvještajnog dijela pristupilo se tajnom glasanju u kojem su prisutni skupštinski delegati dali jednoglasnu i bezrezervnu podršku Ibrahimu Hasanbegoviću da i dalje vodi Udruženje kao predsjednik Upravnog odbora.

U tome će mu pomagati potpredsjednik Sead Hasanović i članovi Salem Prolić, Džemal Čalija, Mustafa Tabak, Mesud Peljto i Časlav Šakota. Novi predsjednik Skupštine je Sead Kulović, dok je za sekretara Udruženja novi mandat dobio Admir Šehović.

Potvrđeno je i povjerenje Nadzornom odboru u kojem su Suvad Jažić i Muhamed Bogilović predvođeni predsjednikom i počasnim predsjednikom Udruženja - Fahrudinom Fazlagićem.