Nogomet
46

Odović: U derbiju se ide na pobjedu, Antolović: Volio bih da se ponovi 1998. godina

Piše: D. B.
Uoči sutrašnjeg gradskog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar održana je konferencija za medije na kojoj su svoja očekivanja otkrili trener Plavih Milomir Odović i kapiten Marijan Antolović.
Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Ovo je posebna utakmica, jer derbi ima posebnu težinu, a ovog puta može odlučiti prvaka države. Mi utakmicu dočekujemo u dobroj atmosferi i formi. Imamo nekih problema, nedostaju nam Beganović i Memija, koji bitno utječu na igru. Kad oni igraju, naša igra drugačije izgleda. Ipak, nadamo se da ćemo sastaviti kvalitetnu ekipu da se odupremo Sarajevu. Veći pritisak je na protivniku, igraju pred svojim navijačima, imaju bod prednosti, a i višestuko su više uložili", izjavio je Odović.

Njemu je najvažnije da nogometaši Željezničara sutra pokažu sve što znaju, a cilj je da idu na pobjedu.

Marijan Antolović i Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marijan Antolović i Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Ovo je utakmica na kojoj se ide na pobjedu, ako uđemo kvalitetno i borbeno te demonstriramo svoj kvalitet, sve je prihvatljivo kao rezultat", rekao je trener Željezničara.

Ekipu Sarajeva smatra velikim izazovom.

"Igrači su motivisani, ali moraju ostati 'hladne glave" kako bi pokazali šta znaju. Moramo djelovati organizovano i kao tim, jer je Sarajevo skupina kvalitetnih pojedinaca. Bit će izazov da neutrališemo njihove igrače", kazao je Odović.

Press konferencija FK Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Press konferencija FK Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Posebno je upozorio na opasan napad rivala te dodao da će prevagnuti spretnost i sreća.

"Sarajevo igra ofanzivno, moramo učiniti sve da ne priđu blizu. Bit će prostora i za naše igrače u napadu. I jedni i drugi će imati svoje periode igre. Ko bude sretniji i spretniji, vjerovatno će doći do pozitivnog rezultata", smatra šef stručnog štaba Željezničara.

Nakon Odovića se novinarima obratio golman i kapiten Željezničara Marijan Antolović. On je istakao da je Sarajevo kvalitetna ekipa, ali se nada nastavku pobjedničkog niza.

Marijan Antolović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marijan Antolović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, jednim potezom odlučiti tekmu. Naš kvalitet je timski duh i nadam se da ćemo to prezentirati na Koševu. Odbrana počinje od prve linije napada, nadam se da ćemo se tako i ponašati. Povrede Sarajeva nas ne zanimaju jer imaju kvalitetan kadar i široku klupu. Teško je prognozirati ko bi mogao odlučiti utakmicu. Bitno je da damo sve od sebe", izjavio je Antolović.

Dodao je da je veći pritisak na Sarajevu.

"Veći pritisak je na igračima Sarajeva zbog najava o duploj kruni. Kod nas toga nije bilo, željeli smo Evropu i blizu smo toga. Mi želimo dobiti svaku utakmicu i nadam se da ćemo nastaviti niz. Željo nije dugo dobio na Koševu, ali su tradicije tu da se ruše. Volio bih da se ponovi ono što je napravio Zubanović 1998. godine", završio je Antolović.