Nogomet
71

Odigrana prijateljska utakmica na Bentbaši: Centar pobijedio Stari Grad

Piše: Edin Isanović
Malonogometna prijateljska utakmica između ekipa Starog Grada i Centra odigrana je u petak na terenima Bentbaše. Cilj je bio popularizacija malog nogometa u glavnom gradu BiH. Na kraju su slavili nogometaši Centra rezultatom 7:6. Svakako, pobjednik je bio favorit u ovom dvoboju, jer je ekipa iz starog dijela Sarajeva tek osnovana.

Ovaj meč bio je zanimljiv i po tome što je predsjednik Starog Grada, naš najboji MMA borac Denis Stojnić, dok je sa druge strane prvi čovjek uspješnog MNK Centar nekadašnji K-1 borac Dženan Muminović.

Njih dvojica su veliki prijatelji, ali su i veliki rivali. Stojnić je za Klix.ba istakao kako je zadovoljan rezultatom.

"Mi smo imali pet zajedničkih treninga i ne mogu biti nezadovoljan. Imamo mladu ekipu koja će vremenom napredovati. Igrali smo protiv mnogo iskusnijeg i uigranijeg tima. Uz FK Sarajevo jedini oni trenutno prezentiraju BiH u Evropi. U narednom periodu ćemo pokušati organizovati nekoliko prijateljskih utakmica mjesečno kako bi napredovali i stvorili još jedan jak malonogometni tim u našem gradu. Zahvaljujem se bratu Dadi, Omeru Jakupoviću i Aliji Begiću koji su članovi novog kluba – Stari Grad. Uskoro će se na terenima Benetbaše odigrati jedan turnir čime želimo skrenuti pažnju na ovaj uspješni sport“, kazao je za Klix.ba Denis Stojnić