Nogomet
33

Odbrana titule sve bliža: Barcelona nakon preokreta savladala "osakaćeni" Atletico

Piše: O. T.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Barcelona je sada u pole-poziciji za odbranu titule španskog prvaka. U okršaju protiv direktnog konkurenta na Nou Campu savladala je Atletico Madrid rezultatom 2:1.

Blaugrana sada ima tri boda i utakmicu manje od Atletico Madrida, te sedam bodova više od Real Madrida. Znamo da je to velika prednost posebno kada se radi o Barceloni, ali i o Primeri gdje se teže "skliznuti".

Atletico je sjajno otvorio meč kada je u 10. minuti golom Kokea stigao do vodstva. Tim Diega Simeonea bio je u odličnoj poziciji, kakvu je i priželjkivao - rano vodstvo, a onda čvrsta i agresivna odbrana. Međutim, koncentracija je popustila u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena kada Barcelona golovima Messija i Suareza poprilično lagano stiže do preokreta.

Bio je to prvi put nakon januara prošle godine da Atletico primi dva gola u prvom poluvremenu ligaške utakmice. I tada su igrali protiv Barcelone. U posljednjoj minuti prvog poluvremema Atletico ostaje s igračem manje nakon što Filipe Luis grubo startuje nad Messijem i dobija direktan crveni karton.

Novi hladan tuš Jorgandžije su doživjele u 65. minut kada i kapiten Godin biva isključen. Barcelona nije pogađala do kraja meča, ali je sačuvala prednost i sada je u sjajnoj poziciji da odbrani titulu.

Tabela: