Duel s RB Leipzigom
62

Od drame do nestvarnih scena: Navijači Zvezde ukrali show na utakmici Lige prvaka

N. K.
Igrači Zvezde pola sata nakon utakmice ispred navijača (Foto: Screenshot)
Igrači Zvezde pola sata nakon utakmice ispred navijača (Foto: Screenshot)
Nogometaši Crvene zvezde sinoć su se oprostili od nokaut faze Lige prvaka nakon četvrte utakmice faze po grupama nakon što su izgubili od RB Leipziga (1:2) u sjajnoj atmosferi koju je stvorila njena navijačka grupa - Delije.
Naime, Delije su od početne koreografije, preko glasnog navijanja, do polusatnog zadržavanja igrača pjesmom nakon utakmice, potvrdile svoju pripadnost klubu i navijačima.

Međutim, nije sve bilo idealno jer je prije samog početka utakmice nekoliko navijača Crvene zvezda istrčalo na atletsku stazu kako bi pozvali Hitnu pomoć.

Alarmirali su, prema nekim informacijama srbijanskih medija, liječničku službu zbog toga što je nekome pozlilo na tribini, dok je prema drugima jedan od navijača pao u kanal pored nje.

Uslijedila je potom utakmica u kojoj je RB Leipzig slavio golovima Xavija Simonsa i Loisa Opende, a jedini gol Zvezde zapravo je bio autogol Benjamina Henrichsa za smanjenje na konačnih 1:2.

@hotsport.rs Delije i pored poraza daju podršku igračima Zvezde! #Crvenazvezda #Delije #HotSport ♬ original sound - Hotsport / Sportske vesti

Igrači beogradskog kluba su potom dugo ostali na stadionu, a prema pisanju srbijanskih medija, po jakom su pljusku pola sata bili pred dijelom tribine na kojoj su bili smješteni najvjerniji navijači.

Igrači su pred tribinu stigli na poziv Delija koji su im pjevali i skandirali, što se može vidjeti i u snimcima koji kruže društvenim mrežama.